Всеукраїнська профспілка юристів

Україна ініціює нову групу з кримського питання

Україна ініціює нову групу з кримського питання
192181 ПЕРЕГЛЯДІВ

Український очільник Петро Порошенко ініціював створення групи з міжнародних експертів зі звільнення українського півострова Криму та повернення його до складу України. Таку інформацію він оприлюднив на засіданні Генасамблеї ООН, що пройшла 20 вересня 2017 року в Нью-Йорку.

Порошенко акцентував, що прийшов час створити групу, до складу якої входитимуть міжнародні фахівці, з питання деокупації Криму та заходів, направлених на звільнення тимчасово окупованої території півострову. Глава України наголосив, що Генасамблея визнала Крим анексованим Москвою, відтепер потрібно сконцентрувати зусилля на заходи щодо його деокупації. Мовляв, для цього потрібно посилити міжнародний режим.

Він заявив, що Україні потрібна допомога іноземних союзників і партнерів. Порошенко додав, що на півострові окупаційна влада й надалі, попри чисельні звернення світової спільноти, продовжує цькувати та переслідувати тамтешніх активістів та кримських татар. Як приклад, він навів справу зама керівника Меджлісу Ахтема Чийгоза. Як відомо, його запроторили до в’язниці за сфабрикованою справою на цілих вісім років.

Нагадаємо, російська влада навесні 2014 року незаконно провела так званий референдум на території Криму та анексував півострів. Більша половина світу, в тому числі й Україна, й досі не визнають ці дії законними.

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео