Всеукраїнська профспілка юристів

Українські валютні резерви зменшились більше, ніж на 500 млн доларів

Українські валютні резерви зменшились більше, ніж на 500 млн доларів
86590 ПЕРЕГЛЯДІВ

За минулий місяць міжнародні резерви Національного банку України зменшились майже на 580 млн доларів. За станом на 1 жовтня резерви склали 21 437,7 млрд доларів. Про це повідомила прес-служба НБУ.

Відомо, що  об’єм міжнародних резервів покриває 3,4 місяця майбутнього імпорту. Це достатньо для виконання обовязків України та поточних операцій як Уряду, так і Національного банку.

Протягом вересня Національний банк України купив валюту на міжбанку на суму 930,3 млрд доларів. На цю суму банк поповнив резерви країни.

«Всього за минулий місяць Уряд та Національний банк сплатили обслуговування та погашення державного та гарантованого боргу в іноземній валюті 1 973,8 млн доларів (в еквіваленті). З цієї суми 1 223,7 млн доларів США напрямлено на обслуговування та погашення єврооблігацій. За обов’язками перед Міжнародним валютним фондом було сплачено 560, 9 млн доларів. Кошти, що залишилися, пішли на витрати за іншими обов’язками перед іноземними кредиторами та міжнародними фінансовими організаціями», - прокоментували в НБУ.

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео