Всеукраїнська профспілка юристів

Комісія вищого корпусу державної служби призупинила конкурс на зайняття вакантної посади на голову ДМС до скасування відповідної ухвали

Комісія вищого корпусу державної служби призупинила конкурс на зайняття вакантної посади на голову ДМС до скасування відповідної ухвали
112371 ПЕРЕГЛЯДІВ

Зважаючи на Ст. 11 Закону України «Про державну службу» Комісія вищого корпусу державної служби вповноважена лише частково виконати ухвалу Окружного адміністративного суду м. Києва від 17 квітня, а саме «призупинити вчинення дій щодо проведення конкурсу на зайняття вакантної посади голови державної митної служби».

Відповідно до ч.5 ст. 23 Закону «Про державну службу» строк подання документів на конкурс може становити не менше 15 і не більше 30 календарних днів з дня отримання інформації про проведення конкурсу, результати конкурсу оприлюднюються на пізніше 45 календарних днів з цієї ж дати.

Отже, у разі призупинення дій Комісії щодо проведення конкурсу та після прийняття рішення про відновлення такого конкурсу відповідні процедури мають бути проведені з урахуванням граничного терміну.

Станом на 17.04, коли була прийнята ухвала суду, пройшло 28 днів з дати оголошення конкурсу. Тобто коли буде прийняте рішення щодо поновлення конкурсу, відлік почнеться з 29 дня. Усі результати попередніх етапів відбору, в тому числі, визначення фіналістів, залишаються в силі.

При цьому конкурс на голову ДПС проходить за встановленим графіком.

Теги: державна служба,державна митна служба,закон України

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео