Всеукраїнська профспілка юристів

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій наголосив на важливості пам’ятати опір кримськотатарського народу російській окупації

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій наголосив на важливості пам’ятати опір кримськотатарського народу російській окупації
251898 ПЕРЕГЛЯДІВ

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій на початку пленарного засідання у вівторок, 26 лютого, наголосив на важливості пам’ятати цей день, який назавжди увійшов в історію України як День кримськотатарського опору російській окупації і відзначається на державному рівні.

А.Парубій нагадав, що рівно п’ять років тому, 26 лютого, у Сімферополі відбувся масовий мітинг українців та кримських татар на підтримку територіальної цілісності України. За його словами, на мітинг зібралися кримські татари, українці – побратими з усього Криму. «Тоді, коли Путін брехав, що Крим хоче у Росію, кримськотатарський народ, для якого Крим є батьківщиною і рідною землею, – гучно заявив на весь світ, що Крим – це Україна і вони будуть протистояти російській окупації півострова», - підкреслив він.

Голова Верховної Ради зазначив, що у цей день українці з повагою і шаною згадують хоробрих синів кримськотатарського народу – в’язнів Москви. «Ми обов’язково їх звільнимо з московської неволі! Разом зі всіма українцями, полоненими Кремля. Щиро дякую нашим кримськотатарським побратимам! Разом – ми сила! Разом переможемо ворога та повернемо Крим! Крим – це Україна!» - наголосив А.Парубій.

 

 

Теги: Голова Верховної Ради України Андрій Парубій

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео