Всеукраїнська профспілка юристів

Ми повернемо Крим і Донбас - люди захочуть жити в сильній Україні

Ми повернемо Крим і Донбас - люди захочуть жити в сильній Україні
28256 ПЕРЕГЛЯДІВ

Україна рано чи пізно поверне окуповані території і відновить свою територіальну цілісність – у тому числі, завдяки економічному зростанню та підвищенню рівня життя людей. Про це в інтерв’ю норвезькому виданню Aftenposten сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

«Донбас знову буде українським. Питання лише коли? Ми, звичайно, хочемо, щоб це відбулося якомога швидше, і це станеться, – сказав Володимир Гройсман. – Крим – український, ми повернемо його назад. Це лише питання часу. Радянський Союз був також дуже сильним, але всі імперії рано чи пізно розвалюються. Наша мета – створити сильну економіку і високий рівень життя – і в кінцевому підсумку окуповані території повернуться, тому що люди там захочуть жити в Україні».

Глава Уряду наголосив, що сьогодні Україна відроджується в умовах постійної агресії і після болісних економічних втрат, спричинених активними бойовими діями 2014-2015 років.

«Ми здійснили набагато глибші реформи, ніж ті, що були зроблені за останні 25 років», – сказав Глава Уряду.

Довідково

28 січня Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман здійснив офіційний візит до Королівства Норвегія. Глава Уряду провів перемовини з владою, а також спільно з Главою Уряду Норвегії взяв участь у роботі Українсько-норвезького ділового форуму. Результатом форуму стало підписання попередніх контрактів на близько 1,5 млрд доларів США. Прем’єр-міністри також підписали спільну заяву про активізацію співпраці в енергетичній сфері, передусім, у контексті розвитку «зеленої енергетики», ядерної безпеки та енергоефективності.

Темою політичних перемовин стала оцінка агресивних дій Росії на Донбасі, ситуація в Азовському морі та питання повернення полонених українських моряків. У коментарі українським журналістам Глава Уряду підкреслював, що тиск на Російську Федерацію треба посилювати. «Треба змушувати її реагувати на міжнародні заяви. Захоплення моряків – це порушення всіх міжнародних норм. Чи можливо б було таке десь у демократичних країнах? Все це потребує реакції світу, і ми вдячні міжнародній спільноті за ухвалення рішень щодо відновлення справедливості для України», – зазначав Володимир Гройсман.

Теги: Донбас,Реформи, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео