Всеукраїнська профспілка юристів

Павло Петренко: 185 млн грн боргів повернули виконавці Харківщини українським дітям

Павло Петренко: 185 млн грн боргів повернули виконавці Харківщини українським дітям
195648 ПЕРЕГЛЯДІВ

Минулого року державні виконавці Харківської області стягнули на користь українських дітей 185,7 млн грн боргів зі сплати аліментів. Про це в ході засідання штабу з ліквідації заборгованості з виплати аліментів та заробітної плати, яке відбулося в рамках візиту на Харківщину, повідомив Міністр юстиції Павло Петренко.

«За 2018 рік державними виконавцями Харківської області стягнено 185,7 млн грн боргів з аліментів. Це на 117,2 млн грн більше ніж у 2017 році, коли наші виконавці стягнули з боржників 68,4 млн грн. Фактично, завдяки запровадженню новацій 2 пакетів законів #ЧужихДітейНеБуває, ми забезпечили трикратне зростання показників», - зазначив очільник Мін’юсту.

Він також повідомив, що з початку дії законодавчих нововведень державними виконавцями регіону накладені обмеження на виїзд за кордон, керування автомобілем, користування зброєю та полювання відносно понад 10 тисяч неплатників.

Окремо державними виконавцям регіону вдалося стягнути 22,4 млн грн боргів з підприємств, які не виплачували зарплати своїм працівникам.

«Це - дійсно важлива ініціатива, яка дає можливість захистити економічні інтереси українців. Вона й надалі буде серед пріоритетів нашої роботи», - наголосив Павло Петренко.

У рамках візиту він також відвідав Харківський науково-дослідний інститут судових експертиз імені М.С.Бокаріуса та провів робочу нараду зі співробітниками місцевих органів юстиції.

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео