Всеукраїнська профспілка юристів

Відшкодування втрат на суму понад 17 млн грн забезпечили державні аудитори Луганщини протягом минулого року

Відшкодування втрат на суму понад 17 млн грн забезпечили державні аудитори Луганщини протягом минулого року
55968 ПЕРЕГЛЯДІВ

Фахівці Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби в Луганській області впродовж 2018 року забезпечили усунення порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на суму 17,6 млн грн.

За вчинені фінансові порушення 40 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, 15 – до дисциплінарної, ще 3 – до матеріальної та 1 посадову особу звільнено із займаної посади.

До установ, у яких виявлені порушення бюджетного законодавства, застосовано зупинення операцій із бюджетними коштами у семи випадках, призупинено бюджетні асигнування у двох випадках, зменшення бюджетних призначень у двох випадках на загальну суму 180,8 тис. грн та попереджено про неналежне виконання бюджетного законодавства у шести випадках.

За результатами заходів державного фінансового контролю керівники місцевих органів влади й місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій прийняли 9 управлінських рішень. Об’єкти контролю виконали 31 пропозицію, надану їм за результатами державних фінансових аудитів.

Матеріали 26 заходів державного фінансового контролю передано правоохоронним органам для відповідного реагування. За результатами їх розгляду розпочато 6 досудових розслідування та 10 посадовим особам вручено  письмові повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

Для запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, отриманих злочинним шляхом, до Державної служби фінансового моніторингу України надіслано відомості про фінансові операції, що підлягають фінансовому моніторингу, на загальну суму 7,4 млн грн.

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео