Всеукраїнська профспілка юристів

Миколаєві презентували настільну соціальну гру "Бути жінкою"

Миколаєві презентували настільну соціальну гру "Бути жінкою"
84031 ПЕРЕГЛЯДІВ

В найкоротші терміні в регіоні створять дорожню карту для осіб, які потерпають від домашнього насильства, що має допомогти жертвам отримати повну інформацію про органи та установи, до яких можна звернутися по допомогу.

Про це йшлося під час засідання міжвідомчої робочої групи щодо запобігання та протидії домашньому насильству при координаційній раді з питань сім’ї і жінок. Серед учасників – радник Міністра соціальної політики з питань внутрішньо переміщених осіб Валентина Макарова, представники структурних підрозділів облдержадміністрації, Миколаївської юстиції, системи безоплатної правової допомоги тощо. 

Також говорили про проблеми, які виникають під час реалізації державної політики з питання запобігання та протидії домашньому насильству та визначили шляхи їх подолання.

Крім цього, була презентована настільна соціальна гра «Бути жінкою». Ця гра підіймає важливе питання дискримінації за гендерною ознакою та має на меті обговорення такого складного питання, як стереотипи щодо жінок.

За задумом авторів, гра «Бути жінкою» має стати доступним та зрозумілим для людей інструментом перевтілення в одну з восьми унікальних героїнь гри. Усі героїні гри мають магічні супер-сили, але потрапляють в ситуації з реального життя, борються за рівні права. Головне завдання гри - допомогти героїні досягнути цілей шляхом накопичення ресурсів, подолання стереотипів та використання позитивних ситуацій.

Цільова аудиторія продукту – чоловіки і жінки, які не є експертами у правах жінок. Гравці рухаються полем, і намагаються зібрати найбільшу кількість ресурсів, аби досягти своїх особистих цілей. В процесі вони стикаються з різними життєвими ситуаціями, які можуть як допомогти їхнім персонажам у досягненні мети (позитивні ситуації), так і завадити цьому (стереотипи). Для досягнення своєї мети гравці можуть обирати різні стратегії, кооперуючись для подолання стереотипів та дискримінації.

Теги: Домашнє насильство,Гра

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео