Всеукраїнська профспілка юристів

«Першому заступнику голови адміністрації» м. Шахтарська загрожує до 10 років за ґратами

«Першому заступнику голови адміністрації» м. Шахтарська загрожує до 10 років за ґратами
315086 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури завершено спеціальне досудове розслідування стосовно так званого першого заступника голови адміністрації м. Шахтарська, який обвинувачується у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України (ч. 2 ст. 110 України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що 41-річний чоловік з початку 2019 року, перебуваючи у м. Шахтарську, реалізовує політику окупаційної адміністрації Донеччини. Зокрема, псевдопосадовець забезпечує формування «місцевого бюджету» та проведення мобілізаційної роботи з метою залучення до лав НЗФ РФ місцевого населення.

Крім того, правопорушник на особистих зустрічах із мешканцями м. Шахтарська і у ЗМІ проводить агітаційно-роз’яснювальну та пропагандистську роботу з формування думки щодо легітимності створення та діяльності «ДНР».

Оскільки чоловік продовжує перебувати на непідконтрольній Україні території, його судитимуть заочно. Наразі обвинувальний акт спрямовано до Бердянського міськрайонного суду Запорізької області.

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео