Всеукраїнська профспілка юристів

Підготовчі курси для молоді з ТОТ в УДФСУ. Інструкція для абітурієнта

Підготовчі курси для молоді з ТОТ в УДФСУ. Інструкція для абітурієнта
165849 ПЕРЕГЛЯДІВ

Влітку, з 29 червня по 31 серпня 2021 року, в Університеті державної фіскальної служби України (УДФСУ) будуть проходити безоплатні курси з підготовки до вступу в державні вищі навчальні заклади для молоді, які проживають на тимчасово окупованих територіях (ТОТ) Донецької та Луганської областей, населених пунктів на лінії зіткнення, а також тимчасово окупованих територіях Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

З метою інформування абітурієнтів Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій підготувало детальну інструкцію для осіб, які бажають взяти участь у програмі підготовчих курсів зі стипендіальним забезпеченням.

Згідно з інструкцією, щоб взяти участь у підготовчих курсах молоді з ТОТ необхідно:

обрати заклад вищої освіти зі списку;
звернутися до вишу й отримати запрошення, яке дозволить не проходити самоізоляцію або обсервацію у зв’язку з перетином контрольного пункту в’їзду-виїзду в зоні проведення АТО (КПВВ);
під час перетину КПВВ показати друковане або електронне запрошення, щоб майбутній слухач та особа, яка його супроводжує, не проходили обсервацію або самоізоляцію, приїхати до одного з визначених вишів у термін з 1 до 20 червня й особисто подати документи.
Перелік документів, які потрібно подати для участі в підготовчих курсах: заяву; копію паспорта, свідоцтва про народження, іншого документа, що посвідчує особу (за наявності); копію довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи (за наявності); реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності); 4 фото (3х4); освітню декларацію (документ, який містить інформацію щодо здобуття результатів навчання та проходження періодів навчання за курс повної загальної середньої освіти на тимчасово окупованих територіях України) – видається ЗВО для заповнення.

Стати слухачем підготовчих курсів зможуть випускники 11 класів з ТОТ, під час проходження яких учням платитимуть стипендію – близько 4,5 тисяч гривень. Також їх забезпечать гуртожитками та проводитимуть для них заходи різного спрямування. За підсумками навчання слухачі складуть підсумковий іспит та отримають свідоцтво про проходження курсів.

За детальною інформацією звертайтеся за телефоном: (0-800-504-425) «Урядової гарячої лінії» з питань освіти для осіб з ТОТ Донецької та Луганської областей, ТОТ Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

Форма реєстрації та детальна інформація про підготовчі курси для випускників з ТОТ в Університет державної фіскальної служби України за посиланням: https://www.nusta.edu.ua/p%d1%96dgotovch%d1%96-kursi/

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео