Всеукраїнська профспілка юристів

Українці в травні цього року намагалися пронести до установ судової влади понад 9,6 тисяч заборонених предметів

Українці в травні цього року намагалися пронести до установ судової влади понад 9,6 тисяч заборонених предметів
409338 ПЕРЕГЛЯДІВ

У травні цього року відвідувачі органів та установ системи правосуддя України намагалися пронести до них 9 649 заборонених предметів.
Це дещо менше, ніж було зафіксовано у квітні цього року (11 068 од.) і пов’язано насамперед із великою кількістю вихідних та святкових днів, які були у травні.
А загалом із початку року загальна кількість заборонених предметів, з якими українці йшли до судових установ, сягнула 52 406 од.
Як повідомили у відділі моніторингу обстановки та оцінки ризиків центрального органу управління Служби, лідерами цього антирейтингу з початку року лишаються майже ті самі області України. Так, у травні найбільше заборонених предметів попереджено до пронесення в органи й установи судової влади Харківської – 2 333 од. (з початку року – 12 450 од.) та Дніпропетровської областей – 2 272 од. (з початку року – 12 908 од.), міста Києва та Київської області – 1 334 од. (з початку року – 6 518 од.), Запорізької – 705 од. (з початку року – 3 273 од.) та Одеської областей – 621 од. (з початку року – 3 290 од.).
Більшість заборонених предметів, з якими відвідувачі намагалися пройти у травні до судових установ, становлять: ножі – 3 318 од., набої – 2 683 од., балончики, споряджені речовинами сльозогінної та дратівної дії, – 1 947 од., пристрої для відстрілу патронів, споряджених гумовими кулями, – 519 од.
Також у травні судові охоронці не допустили пронесення до органів Феміди 90 од. електрошокових пристроїв, 21 од. пневматичної та газової зброї, 18 од. вогнепальної та 40 од. травматичної зброї. Були і спроби зайти в суди з металевими та дерев’яними палицями й битами (17 од.), ножицями та викрутками (962 од.) тощо. Двох відвідувачів судів затримали та передали працівникам Нацполіції з виявленими в них речовинами, зовні схожими на наркотичні.
Найбільш законослухняними областями України в цьому рейтингу є Хмельницька, Волинська, Чернівецька, Івано-Франківська та Вінницька. Так, на Поділлі було зафіксовано 7 спроб пронесення заборонених предметів до органів та установ судової влади, на Волині – 23, Буковині – 25, Прикарпатті – 30, Вінниччині – 57 спроб.
Служба судової охорони вкотре нагадує всім відвідувачам судових установ, що до приміщень органів та установ системи правосуддя забороняється пропускати осіб із боєприпасами, вогнепальною, газовою зброєю та пристроями для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії, балончиками, спорядженими речовиною сльозогінної (сльозоточивої чи дратівної) дії, наркотичними, легкозаймистими, вибухонебезпечними, радіоактивними та отруйними речовинами, з колюче-ріжучими предметами.
Не варто приносити до приміщень судів та органів системи правосуддя речі підвищеної небезпеки. Завчасно враховуйте це під час відвідування судових установ.

Теги: Служба судової охорони, ССО,судова охорона

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео