Всеукраїнська профспілка юристів

На Рівненщині майже 4000 боржників з аліментів не можуть виїхати за кордон

На Рівненщині майже 4000 боржників з аліментів не можуть виїхати за кордон
370187 ПЕРЕГЛЯДІВ

Працівники територіальних відділів державної виконавчої служби Рівненської області з початку цього року стягнули 13 млн грн заборгованості з аліментів у зв’язку із застосуванням до боржників санкцій та заборон, передбачених ч. 9 та 12 ст. 71 Закону України «Про виконавче провадження». За словами начальника Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів) Тараса Греня - державними виконавцями Рівненщини винесено 3903 постанови про встановлення тимчасового обмеження боржників щодо виїзду за кордон. Зокрема, безпосередньо по м.Рівне винесено 411 таких постанов.
Нагадуємо, що до неплатників аліментів, у яких сукупний розмір заборгованість перевищує суму платежів більше ніж 4 місяці (та 3 місяці для батьків важкохворої дитини), застосовуються тимчасові заборони у вигляді обмеження боржника у праві виїзду з України, праві керувати автомобілем, праві користуватись зброєю та праві полювати.
Зауважимо, що тимчасові обмеження знімаються у разі винесення державним виконавцем постанови про закінчення виконавчого провадження або погашення заборгованості зі сплати періодичних платежів у повному обсязі.
Загалом у цьому році працівники органів державної виконавчої служби області стягнули майже 56 млн грн аліментів на користь 7559 дітей

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео