Всеукраїнська профспілка юристів

Бізнес для студентів на карантині

Бізнес для студентів на карантині
386782 ПЕРЕГЛЯДІВ

У період карантинних обмежень бізнесу було нелегко, тому що вони втратили своїх клієнтів. За час пандемії закрилося на 50 тисяч бізнесів більше, ніж 2019-2020 років. Студенти більшість часу навчалися дома й багатьох звільнили з роботи через карантинні умови. Однак платити за навчання потрібно було, а гроші самі себе не зароблять. Деякі сфери бізнесу були не підйомні у цей час, але були й такі, які змогли б відкрити студенти, бо потребують мінімальної початкової інвестиції.

У часи локдауну попитом могли похвалитися кур’єри. Саме доставка врятувала від кризи багато сфер – ресторани, канцелярія, побутова хімія, книжкові магазини та сайти одягу. Якщо відкривати власну службу доставки, то краще зупинитися на одній сфері бізнесу. Наприклад, доставляти людям їжу та напої. Краще перед тим, як починати свій бізнес доставлення, прочитати в Інтернеті про найбільший попит на продукцію під час карантину. Для того, щоб відкрити власну службу доставки потрібно пройти декілька етапів: 1) розробити сайт, де ви будете приймати замовлення; 2) знайти продавців, які не будуть проти співпрацювати з вами; 3) найняти кур’єрів та операторів; 4) створити хорошу рекламу, щоб вашу службу доставлення впізнавали. На ринку доставки є й розкручені служби, які користуються популярністю серед людей, наприклад, гіганти своєї справи Glovo, Rocket чи Bolt Food. Конкурувати студентові з мінімальною стипендією з професіоналами своєї справи буде складно. Проте є й інші напрямки заробітку. Створити сайт, який буде замість «джина» - допоможе й сміття винести, їжу доставить й прикрутить поличку. Таких платформ наразі мало в Україні, тому створити власну більш унікальну можна спробувати. Група індійських студентів запустили бізнес, який доставляє їжу з їх гуртожитку. Страви студентів стали дуже потрібними для іноземних гостей, які живуть в Україні й засумували за рідними стравами.

Не менш актуально буде відкрити службу, яка дезінфікує приміщення. Для цього бізнесу не потрібно багато витрат. Головне, запустити якісну рекламу. Закупівля дезінфекційних речовин та захисних костюмів не задасть багато клопоту. Складніше буде найняти персонал й продумати перевезення його на виклики. Перед тим потрібно провести інструктаж робітникам, як правильно дезінфікувати приміщення, що не нашкодити собі. Для бізнесу необхідно мати власний склад, де буде зберігатися усе необхідне для роботи. Трохи схожим займається організація «Києве, мий», але вона працює за допомогою волонтерів. Вони витирають графіті в центрі Києва на замовлення та прибирають в парках. Влітку можна заробляти на встановленні кондиціонерів від комарів, які прийшли до нас від Кореї. Такий кондиціонер має влаштований ультразвук, який не є шкідливим для людей, а комарів знешкоджує моментально. Їх можна закуповувати з Китаю оптом й влаштовувати їх в Україні. Для цього знову ж таки потрібна розкрутка кондиціонерів. Не гіршим варіантом буде бізнес у пошуку домашніх улюбленців. Можна розклеювати фотографії зниклих улюбленців й відправляти ветеринарним клінікам, грумінгові салони, зоомагазинам, притулкам, щоб вони допомагали у пошуках. Також розпитувати місцевих щодо пропажі домашнього улюбленця. За такий вид послуг засмучені хазяїни будуть платити будь-які гроші аби тварину знайшли. Ідей, як можна заробляти гроші на власному бізнесі багато. Головне слідкувати за тенденціями та попитом й мати бажання.

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео