Всеукраїнська профспілка юристів

На Донеччині викрито схему ухилення від сплати податків на суму понад 7 млн грн

На Донеччині викрито схему ухилення від сплати податків на суму понад 7 млн грн
53516 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом ухилення підприємством реального сектору економіки від сплати податків в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 212 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що упродовж 2016-2019 років службові особи підрядної організації, під час виконання ремонтно – будівельних робіт на об’єктах нерухомості, розробили злочинну схему з ухилення від сплати податків.

Задля незаконного формування податкового кредиту з ПДВ, правопорушники відобразили у бухгалтерському та податковому обліках підприємства неіснуючі фінансово – господарські операції з придбання будівельних матеріалів та виконання ремонтних робіт суб’єктами господарської діяльності із ознаками фіктивності.

Вказані незаконні дії підрядника призвели до ненадходження до державного бюджету понад 7 млн грн податків.

У ході проведення санкціонованого слідчим суддею обшуку в офісному приміщенні підприємства виявлено та вилучено документи первинного бухгалтерського обліку і чорнові записи, що підтверджують проведення неіснуючих фінансово-господарських операцій.

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео