Всеукраїнська профспілка юристів

Що потрібно знати громадянам під час подачі заяви в електронній формі?

Що потрібно знати громадянам під час подачі заяви в електронній формі?
40595 ПЕРЕГЛЯДІВ

Згідно з наказом Міністерства юстиції України “Про внесення змін до Порядку державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи” визначено особливості проведення державної реєстрації за заявами в електронній формі.

"Ситуація в країні показала наскільки актуальними є послуги, що надаються в електронній формі. Це не лише значно спрощує процес отримання бажаної послуги, а й заощаджує час громадянам. Створення онлайн-взаємодії з громадянами та зменшення кількості паперових документів надасть змогу ефективніше адмініструвати роботу",  - Тарас Грень, начальник Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Львів).
Отож, що потрібно знати під час подачі заяви в електронній формі?
- Заява в електронній формі подається за умови підписання її заявником з використанням засобів електронної ідентифікації з високим рівнем довіри та у випадках, передбачених законом.
- Заява в електронній формі подається заявником з долученням до неї оригіналів документів для державної реєстрації в електронній формі, передбачених законом.
- Заява та документи для державної реєстрації в електронній формі мають відповідати вимогам, встановленим Законами України "Про електронні документи та електронний документообіг" та "Про електронні довірчі послуги".
- Заява в електронній формі реєструється в Єдиному державному реєстрі за допомогою програмних засобів його ведення з додаванням документів для державної реєстрації, поданих в електронній формі.
- За результатом реєстрації заяви заявнику надається код доступу до результатів розгляду відповідних документів.
- Моментом прийняття заяви та документів для державної реєстрації в електронній формі вважається дата і час реєстрації заяви у Єдиному державному реєстрі.
- Реєстрація заяв в електронній формі проводиться в порядку черговості їх надходження, у тому числі з урахуванням заяв, що подаються в паперовій формі.
- Заява та документи для державної реєстрації в електронній формі, документи та/або відомості, сформовані державним реєстратором за допомогою програмних засобів ведення Єдиного державного реєстру під час державної реєстрації, зберігаються в електронній формі у цьому реєстрі.

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео