Всеукраїнська профспілка юристів

Ранкове зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 7.00 26 квітня 2021 року

48868 ПЕРЕГЛЯДІВ

Слава Україні!

Збройні формування Російської Федерації й надалі ігнорують режим припинення вогню та обстрілюють позиції підрозділів Об'єднаних сил.

Протягом минулої доби, 25 квітня, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано 12 порушень режиму припинення вогню.

Зокрема, поблизу населених пунктів ШИРОКИНЕ, ПІВДЕННЕ, КАТЕРИНІВКА, ТРОЇЦЬКЕ, НОВОЗВАНІВКА та НОВГОРОДСЬКЕ окупанти вели вогонь по позиціях українських захисників із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 120-го та 82-го калібрів, а також з великокаліберних кулеметів та гранатометів різних систем.

Неподалік ПІСКІВ російсько-окупаційні війська обстрілювали позиції наших воїнів з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.

У передмісті населеного пункту ЛУГАНСЬКЕ збройні формування Російської Федерації здійснили обстріл з автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Із мінометів 120-го калібру відбувся обстріл цивільної інфраструктури населеного пункту ВОДЯНЕ.

Бойових втрат серед особового складу Об’єднаних сил внаслідок ворожих обстрілів немає.

Представників ОБСЄ було повідомлено через Українську сторону СЦКК про дії збройних формувань Російської Федерації.

Станом на 7 годину ранку 26 квітня, порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

Українські військовослужбовці і надалі контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню.

Слава Україні!

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

У районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони.

Впродовж доби підрозділами поліції зведених загонів перевірено 4539 транспортних засоби, 5182 особи, з яких 4782 по Інформаційному центру. До територіальних підрозділів на причетність до збройних формувань Російської Федерації та її найманців доставлялись 2 особи. Виявлено 63 адміністративних правопорушень.

За вказаний період поліцейськими розкрито 11 злочинів.

Минулої доби через контрольний пункт в'їзду-виїзду «Станиця Луганська» на тимчасово окуповану територію України прослідувало 607 осіб, на підконтрольну Україні територію прибуло 856 осіб. А через контрольний пункт в'їзду-виїзду «Новотроїцьке» на тимчасово окуповану територію України – 5 і 5 відповідно.

Відмовлено в пропуску на КТУ через неможливість встановити ЕС «ВДОМА» та відмову від обсервації 12 особам. Збройні формування РФ не пропустили до тимчасово окупованих територій України 2 особи.

Слава Україні!

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео