Всеукраїнська профспілка юристів

На Донеччині поліцейські провели планові навчання на полігоні

57700 ПЕРЕГЛЯДІВ

За навчальним сигналом тривоги співробітники поліції вирушили на полігон, де упродовж двох днів відпрацьовували професійні навички. Командно-штабні та тактико-спеціальні навчання проводяться щорічно, їх мета - підвищити рівень готовності поліції до дій в екстремальних умовах.
Участь у навчаннях взяли співробітники Головного управління Нацполіції в Донецькій області, патрульної поліції та поліції охорони, а також керівники територіальних підрозділів поліції. По тривозі піднялися також вибухотехнічна служба та кінологи зі своїми чотирилапими напарниками.
Після стройового огляду та інструктажу сили поліції зі спецтехнікою було перекинуто на полігон, де розгорнуто наметове містечко. Правоохоронці відпрацювали алгоритми дій у разі ускладнення оперативної обстановки, в польових умовах, наближених до реальних.
Поліцейські вдосконалили фізичну, тактичну, вогневу та медичну підготовку. Також практикувалися в інженерній та вибуховій справах, у топографії, зведенні фортифікацій. Вправи включали біг на 3 км, тактику роботи в групах – переміщення та дії на відкритій місцевості.
Окрему увагу було приділено практикам володіння вогнепальною зброєю. Співробітники поліції відточували навички стрільби з пістолетів, автоматів, а також з автоматичного пістолета-кулемета МP-5. Відпрацьовували різні сценарії: ведення вогню з укриття, поранення бійця з евакуацією та наданням йому першої домедичної допомоги в умовах бою.
«Для поліцейських Донеччини це не нове, вони мають бойовий досвід та щороку підвищують свій рівень службової підготовки, щоб бути готовими захищати громадян під час надзвичайних ситуацій», - відзначив начальник поліції Донецької області Микола Семенишин.
Заняття проводили інструктори тренінгового центру поліції, бійці спецпідрозділу КОРД, а також представники Збройних сил України та ДСНС.
Так, рятувальники поділилися з правоохоронцями досвідом ліквідації наслідків надзвичайних подій, робіт з розмінування, радіаційного та хімічного захисту, а також продемонстрували зразки новітнього обладнання.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео