Всеукраїнська профспілка юристів

Без примусового щеплення не візьмуть

Без примусового щеплення не візьмуть
63959 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Верховну Раду України від 02 квітня 2021 року, подано законопроект народним депутатом України Поляковим А.Е. та іншими, № 5326 про внесення змін до Закону України "Про захист населення від інфекційних хвороб", щодо запобігання дискримінації за ознакою вакцинації.
Зокрема, положення стосується безкоштовних профілактичних щеплень та урегульованість термінів. На законодавчому рівні затвердити стандарт якості і безпеки основних засобів.
Запропоновано дитину брати до закладу освіти чи оздоровлення за довідкою, що вона не перебувала в контакті із хворими та може відвідувати наявний заклад.
Урядовці неодмінно мають на меті врегулювати питання, щодо проведення обов’язкового щеплення для дітей, які мають намір навчатися в закладах.
Відносно законодавство суперечить нормам конституції України, стан такий без щеплення дитину не пустять до закладу та процесу навчання.
Автори законопроекту № 5326, наголошують на тому що, не ходити до навчального закладу не забезпечить в повній мірі побороти всі інфекційні хвороби. Пропонуємо усунути належні засади і займатися роз’яснювальною роботою. Дитині у якої є наявна довідка її буде достатньо для підтвердження загального нормального стану здоров’я.
На вимогу батьків заклад освіти має:
1.Надати повну інформацію по захворюваності;
2.Здійснювати контроль ситуації;
3.Попереджати заклади охорони здоров’я про наявну ситуацію;
4.Усувати епідеміологічні ситуації;
5.Обов`язок вчителів здійснювати інформування про захворюваність.
Залучити положення «держава вимагає убезпечити присутність безоплатних медичних імунних препаратів для осіб в необхідному обсязі. Ці медичні імунобіологічні препарати мають відповідати затвердженим стандартам, щодо якості та безпечності».

Теги: Верховна рада вакцина

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео