Всеукраїнська профспілка юристів

ЧОРНОМОРСЬКИЙ ФЛОТ РФ ОТРИМАВ ЩЕ ОДНУ ПІДОЗРУ ВІД ОФІСУ ГЕНПРОКУРОРА

ЧОРНОМОРСЬКИЙ ФЛОТ РФ ОТРИМАВ ЩЕ ОДНУ ПІДОЗРУ ВІД ОФІСУ ГЕНПРОКУРОРА
12671 ПЕРЕГЛЯДІВ

   Прокурорами Департаменту щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру контрадміралу, заступнику командувача ЧФ військово-морського флоту збройних сил РФ Валерію Куликову у пособництві в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, підбурюванні до вчинення державної зради та пособництві у веденні агресивної війни (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110, ч. 4 ст. 27, ч. 1 ст. 111, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 КК України).

   Про це 26 березня пише Резонанс 26 березня із посиланням на Офіс Генерального прокурора.

   У ході досудового розслідування встановлено, що з 20 по 25 березня 2014 року під час активної фази окупації Криму підозрюваний відкрито та зухвало підбурював військовослужбовців і керівний склад штабу Командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України до вчинення державної зради, а саме до переходу на бік ворога в період збройного конфлікту. При цьому він обіцяв миттєве підвищення зарплат та кар’єрне зростання, а також погрожував застосуванням військовослужбовцями ЗС РФ фізичного насильства та зброї.

   Окрім того, заступник командувача флоту проводив «допити» захоплених українських офіцерів, які утримувалися на гауптвахті ЧФ РФ, підбурюючи їх до державної зради.

   Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного слідчого управління СБУ, - зазначили в ОГП.

   Нагадаємо, у січні прокурорами Офісу Генпрокурора було розпочато кримінальне провадження за фактом підбурювання до вчинення державної зради (ч. 4 ст. 27, ч. 1 ст. 111 КК України) щодо Валерія Куликова.

   За даними ЗМІ, Куликов 2013-ого став заступником командувача ЧФ РФ. 2017-ого його звільнили з військової служби у званні віцеадмірала. 2017–2020 рр був членом Ради Федерації Росії, а 2020 року став "депутатом" місцевого квазіпарламенту тимчасово окупованого Севастополя.

ДЖЕРЕЛО

Теги: Офіс Генерального прокурора,Чорноморський флот РФ,заступник командувача,повідомлено про підозру,досудове розслідування,державна зрада

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео