Всеукраїнська профспілка юристів

Любовна формула: чи можливо віднайти кохання в Інтернеті?

Любовна формула: чи можливо віднайти кохання в Інтернеті?
12048 ПЕРЕГЛЯДІВ

Інтернет на сьогодні став основною платформою для нових знайомств, в тому числі любовних відносин. Раніше люди знайомилися на вулиці, роботі, кафе та інших містах. Зараз до цього відносяться з осторогою й всього 40% вступають у спілкування з незнайомцем на вулиці. В Інтернеті існує багато можливостей знайти свою людину: сайти знайомств, лайки, реакції на історію, інтернет-листування та відео зв’язок, який може стати побаченням під час карантину. Людям, які багато працюють й живуть без кохання, флірт в соціальних мережах може бути порятунком від самотності. Відтак йдучи шукати собі партнера в Інтернет людина рятує себе від соціального тиску щодо того, що потрібно влаштовувати особисте життя.

Тетяна Рудюк познайомилась зі своїм хлопцем з яким в парі два роки через соціальні мережі й рекомендує одразу визначити мету вашого знайомства у співрозмовника. Це допоможе зекономити час й врятуватися від розчарувань. Тетяна каже, що більшість людей можуть переслідувати лише поверхню мету вашого знайомства на одну ніч, тому потрібно одразу визначити рамки спілкування.

Британський психолог Джеффрі Гевіна каже, що більшість молодих людей соромляться відправляти свою анкету на сайт знайомств, бо бояться осуду з боку знайомих. Психолог підкреслила, що шукати собі пару цілком нормально, а знайомства в Інтернеті можуть бути так само міцними, як зустрічі в житті. Британська спільнота психологів провели дослідження й опитали десять тисяч пар про їхнє знайомство й нарахували, що довший шлюб й більша сумісність в характері мають стосунки, які зародилися в Інтернеті. Джеффрі Гевіна пояснює, що люди реєструються на сайтах знайомств мають більше зацікавленості побудувати міцний союз, ніж ті, які знайомляться в житті. Інтернет-спілкування дає змогу парі бути постійно на зв’язку з одне одним, що в сотні раз зміцнює взаємини. Психологи зазначають, що в Інтернеті є більший шанс відкритися й бути вислуханим, тому що ніхто не зможе тебе перебити або закрити перед тобою двері. Психологи кажуть, що переписування у мережі дає змогу відкритися у сексуальному плані, що у свою чергу будує також міцний зв’язок між людьми.

Студентка Мар’яна розповідає, що лише знайомство в Інтернеті у її випадку переросло у щось більше, ніж просто чашечка кави. Дівчина розповідає, що несподівані повідомлення, коментарі та компліменти підігрівали інтерес й було відчуття того, що кому ти досі цікава й потрібна. Мар’яна закликає не соромитися писати першими дівчатам, бо хлопці іноді не розуміють по сторінці чи готова ти до знайомств. Гештальт-терапевт Марина Ялова каже, що у мережі легше будувати стосунки, бо ти їх розвиваєш з уявним образом. Але краще реально сприймати співрозмовника, бо таким чином можна розчаруватися в майбутньому. Однак експерти додають, що все ж ми розмовляємо з уявним персонажем, бо не бачимо його погляди, міміку, запахи, манеру спілкування, зовнішність та стиль в одязі, які і дають зрозуміти наша людина чи ні.

Думка, що сайти знайомств тільки для невдах, які не можуть знайти собі пару давно стало неактуальною, бо на прикладі багатьох пар бачимо, що в Інтернеті можна знайти цікавого співрозмовника. Доведено, що 73% хлопців і 87% дівчат, які щодня користуються інтернетом, заходять на сайти знайомств, форуми, чати, соціальні мережі, але багато (95% хлопців і 80% дівчат) роблять це неправильно!

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео