Всеукраїнська профспілка юристів

Як сміття з “Металургу” опинилось на полігоні?

Як сміття з “Металургу” опинилось на полігоні?
21734 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні розповіли про виникнення певного ряду проблем зі сміттям, яке намагаються вивозити на полігон. Як розповіли робітники, які займаються перебудовою стадіону “Металург”, їхня компанія склала спеціальний договір із тими, хто повинен був врегулювати питання вивозу. Тож що трапилось та чому сміття знаходиться невідомо де?

За словами лікаря Криворізького міського відділу, минулого року на вище зазначеному полігоні було зафіксовано перевищення санітарного рівня забруднення повітря. Показники, які отримали в результаті дослідження показали перенасиченість кисню формальдегідами та сірководнем. Звісно, гігієнічний регламент було порушено через пожежу, яка сталась у відвалах шахти “Батьківщина”.

А от нещодавно Департамент капітального будівництва виконкому Криворізької міської ради розповів про те, що зараз на місці тієї пожежі знаходиться сміття, яке привезли туди зі стадіону “Металург”. За словами влади Кривого Рогу, на ремонт цієї структури було виділено 732 мільйони 981 тисячу 855 гривень. Контракт про співпрацю вони підписали із підрядником “СК СТРОЙІНВЕСТ”. Соєю чергою, одразу після підписання домовленості, “СК СТРОЙІНВЕСТ” склав угоду із ТОВ “Екоспецтранс”. Саме вони повинні тепер відповідати за вивіз будівельних та промислових відходів від будівельних робіт на об'єкті СК «Металург». Тож тепер екоінспекція займатиметься питаннями пов’язаними з цією проблемою.

А ми нагадуємо, що реконструкцію “Металургу” вирішили розпочати ще у 2020. На цей момент вже встигли підготувати весь необхідний матеріал для проведення робіт. Також демонтували частину основної будівлі стадіону, трибуни, фундамент освітлювальних опор та каси. Зараз планують перейти до розбудови основного фундаменту стадіону.

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео