Всеукраїнська профспілка юристів

Порядок денний Верховної Ради України на цей тиждень

Порядок денний Верховної Ради України на цей тиждень
47210 ПЕРЕГЛЯДІВ

Зараз все ще продовжуються розгляди законопроєктів, які стосуються земельної реформи, реструктуризації валютних кредитів і оподаткування посилок з-за кордону. Цього тижня у Верховній Раді планують поставити фінальну крапку в цих питаннях.

У вівторок депутати, за словами Ярослава Желізняка, планують поставити крапку у питаннях земельної реформи. Їм залишилось розглянути лише законопроєкти № 2194 та 2195. Перший з них стосується внесення змін до Земельного Кодексу. Його основною метою є повне припинення корупції у сфері управління земельними ресурсами шляхом повної децентралізації. Також цей проєкт стане запорукою отримання кредитної підтримки Світового банку на суму у 700 мільйонів доларів.

Другий законопроєкт під номером 2195 стосується продажу земельних ділянок на аукціонах. Він внесе необхідні зміни, які допоможуть державі контролювати прозорість аукціонів, на яких відбуватиметься продаж земельних ділянок державної та комунальної власності.

Також на порядку денному підійматимуться питання, які стосуються заборони приватизації певного ряду об’єктів. В законопроєкті №4020 пропонується заборонити приватизацію акціонерних товариств, в яких частка держави не може бути менш як 50 відсотків + 1 акція. Таких об’єктів налічується всього 9. 74 об’єкти складають господарські товариства та об'єднання, де частка держави 100 відсотків. 133 об’єкти сформували із переліку об'єктів культури та спорту. 102 об'єкти – держпідприємства, що не підлягають приватизації, але які можуть бути перетворені в господарські товариства. І 341 лісове господарство.

4475, 4398, 4399 – ці три законопроєкти стосуватимуться реструктуризації валютних кредитів. Перший з них стосуватиметься перерахування кредитів, які були взяті в іноземній валюті. Другий стосується ситуації банкрутства та виплат у випадку потрапляння в нього. І останній передбачає звільнення від сплати ПДФО з прощеного боргу.

В середу на порядку денному значаться законопроєкти № 4278 та 4279. В них зазначаються питання стосовно посилок з-за кордону. Перший є дозволом на не накладання ПДВ та митного збору на посилки вартістю меншою за 150 євро. А другий полягає у веденні більш суворого контролю за посилками з-за кордону.

У четвер мова йтиме про аграрні розписки. Буде розглядатись законопроєкт № 2805. В ньому зазначатиметься, що аграрна розписка стане цінним папером, коло суб’єктів, які зможуть надавати цей документ стане набагато ширшим. Також завдяки йому відбудеться посилення гарантій прав кредиторів.

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео