Всеукраїнська профспілка юристів

Жителі міста нарешті радіють: на вулиці Короленко більше немає залізного макета дерева!

Жителі міста нарешті радіють: на вулиці Короленко більше немає залізного макета дерева!
8999 ПЕРЕГЛЯДІВ

Раніше на пішохідній зоні на вулиці Короленко, просто посеред Дніпра, стояло велике залізне дерево. Жителі міста все ніяк не могли зрозуміти, що саме трапилось такого, на честь чого необхідно було б встановлювати таку величезну залізну структуру. Містяни були обурені цим, проте зробити нічого не могли. Тож їм довелося розв’язувати ситуацію іншим шляхом. Вони писали про це, і їх почули. Сьогодні з вулиці прибрали той великий залізний макет, який перекривав вид на справжнє дерево. Тож тепер жителі міста із задоволенням насолоджуватимуться природою.

Комунальні служби міста замінили залізний макет на справжнє дерево. Тепер там стоїть чудовий платан, який радує кожного дніпровця. Під час попереднього ремонту вулиці, справжнє дерево було замінене на залізне, що сильно вибивалось із всієї архітектури міста. Це й обурювало місцевих. Та й зрозуміти їх не важко: на що дивитись приємніше: на дерево, яке радує зеленню, чи на шмат заліза?

Саму реконструкцію завершили ще в вересні. Тоді колишня проїжджа частина стала затишним пішохідним простором для городян. Як і будь-які нововведення, такий задум архітекторів не пройшов повз людей. Виникла велика кількість суперечок через планування та інші питання. Коли тривали роботи, Дніпро просто розривало від тієї кількості мітингів та маршів, які відбувались в місті. Дніпряни весь час наполягали на тому, аби вулицю знову зробили проїжджою. Проте організація, яка займається питаннями екології, все ж таки виграла судове засідання, через що ремонт призупинили (суд був через те, що ремонтники зрубали дерева). Але потім рішення суду оскаржили. Адже дерева зрубали через необхідність ремонту комунікацій, які прогнили.

Тепер на цьому місці росте прекрасне живе дерево!

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео