Всеукраїнська профспілка юристів

Гроші чи чесність: в Кривому Розі затримали начальника Нацполіції!

Гроші чи чесність: в Кривому Розі затримали начальника Нацполіції!
9098 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні повідомили про те, що ДБР змогло розкрити справу стосовно ще одного корупціонера, який протягом довгого часу брав гроші просто під носом в поліції. Одному з начальників Нацполіції намагались передати хабар у розмірі п’яти тисяч доларів. Зараз ДБР вирішує, як саме представити обвинувачення корупціонеру?

23 лютого Державне бюро розслідувань повідомило про те, що один із поліціянтів вимагав гроші в шахрая. В обмін на велику суму коштів він обіцяв закрити справу та не дати їй розвиватись надалі. В Кримінальному кодексі України передбачено покарання у випадку, якщо поліціянт вирішить отримати неправомірну вигоду за свою роботу. Під час передачі хабаря шахрая, якому раніше висували обвинувачення, разом з поліціянтом затримали. Справу буде передано іншому слідчому. Це що стосується шахрая.

А от слідчому тепер висунуть обвинувачення за частиною 3 статті 368 ККУ. Згідно із цією статтею, чоловіка буде покарано на строк до 10 років. Також після повернення із в’язниці, йому буде заборонено обіймати певний ряд посад строком ще до трьох років. Також в цій статті передбачено повну конфіскацію всього рухомого та нерухомого майна, яким володіє вище вказана особа.

Також повідомили про те, що на території всієї України все ще триває перевірка, яка стосується підозр у корупції. Вже двох працівників Державних служб намагаються притягти до кримінальної відповідальності за скоєння злочину проти держави та її населення. Найбільше порушень на Держслужбі поки демонструє Київ та область, проте влада сподівається, що вже скоро ця проблема зникне, і всі установи спокійно функціонуватимуть. А поки що держава намагається систематично відстежувати всіх, хто працює в органах влади та на Державній службі.


© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео