Всеукраїнська профспілка юристів

Що необхідно знати жителям Дніпра, які отримують субсидію?

Що необхідно знати жителям Дніпра, які отримують субсидію?
9643 ПЕРЕГЛЯДІВ

Люди, які протягом довгого часу користуються електроопаленням та потрапили у скрутне становище через підняття тарифів на електроенергію, отримають компенсації. За законом України, вони й так повинні отримувати суми, набагато менші, ніж всі інші. Споживачі з електроопаленням, які мали знижений тариф на електроенергію до 31.12.2020 року, та багатодітні сім'ї в I кварталі 2021 року щомісяця отримують компенсацію від держави.
Держава повинна перекривати частину різниці, яка склалась через різку зміну тарифного плану.

За словами влади такі доплати вже отримали 108 тисяч клієнтів. Хто саме вже отримав гроші можна перевірити в особистому кабінеті. Для тих, хто не має особистого кабінету в наступному місяці всі необхідні дані розпишуть у квитанції. Влада самостійно затвердила механізм, згідно з яким люди отримуватимуть доплати. Спершу всю необхідну інформацію про своїх користувачів електропоставники надають державі. Після цього їх отримує Міністерство соціальної політики. В ньому людей розподіляють на 2 категорії: ті хто мають субсидію та ті, хто ні. Через це існує 2 сценарії розвитку подальших подій.

Для тих, хто не має субсидію: кошти будуть зараховані на їх особові рахунки в електропостачальника. Перевірити отримали ви компенсацію, чи ні, ви можете в на офіційному сайті поставника через особистий кабінет. Там буде чітко вказана сума того, скільки ви повинні будете сплатити та яку суму компенсації ви отримали.

Для тих, хто має субсидію, сценарій інший. Сплачувати доведеться за повною вартістю. Проте у складі субсидії ви отримаєте не лише звичайний відсоток знижки, а й повну компенсацію від держави за певний період. У випадку виникнення непорозумінь, або питань ви можете звернутись до управління праці та соціального захисту.

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео