Всеукраїнська профспілка юристів

Невже “Партію Шарія” скоро можуть заборонити?

Невже “Партію Шарія” скоро можуть заборонити?
13902 ПЕРЕГЛЯДІВ

В Міністерстві юстиції розповіли, що наразі в них немає жодних повідомлень стосовно того, чи порушувала “Партія Шарія” закон. Вони також розповіли про те, що до суду вони звертатись не збираються, адже повідомлень, які б доводили причетність партії до незаконної діяльності зараз немає. Тож суд не зможе нічого зробити.

Міністерство зазначило, що лише відповідні правоохоронні органи можуть засвідчити порушення законів партією. Станом на сьогодні, Міністерство юстиції України не отримувало жодних повідомлень стосовно порушень. А це означає, що жодні правоохоронні органи не виявили порушень “Партією Шарія”. Якщо ж станеться так, що до однієї з інстанцій надійдуть повідомлення стосовно порушень статей Конституції, або законодавства, Міністерство юстиції одразу направить справу до суду.

Що ж стосується сучасної ситуації, то зараз діяльність партії може припинити лише суд. Лише орган, який захищає державну політику може вимагати припинення діяльності. Це може статися лише в тому разі, якщо буде виявлено порушення, які доведуть в суді. Проте за “Партією Шарія” жодних таких порушень не зазначено. А це означає, що партія, головою якої є Ольга Бондаренко, продовжуватиме свою діяльність на території всієї України.

Зазначимо, що ця організація існує з 3 лютого 2015 року. А всі підозри від блогерів та іншої преси є лише здогадками. На цей момент не зафіксовано жодної офіційної інформації про те, що Анатолій Шарій здійснив державну зраду. Для того, щоб довести його провину, обвинуваченню буде необхідно спочатку звернутись до суду. В будь-якому іншому випадкові такі обвинувачення так і залишатимуться плітками. Також варто звернути увагу й на те, що політичну партію можуть також зачинити у разі порушення вимог стосовно її діяльності. Всі відомості про це зазначені в Конституції.

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео