Всеукраїнська профспілка юристів

Перший відкритий фестиваль літератури в Кривому Розі!

Перший відкритий фестиваль літератури в Кривому Розі!
9832 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні розповіли про підсумки першого літературного конкурсу-фестивалю “Мрія та реальність”. Його присвятили 77-й річниці визволення міста від нацистських загарбників і 30-річчу літературного альманаху «Саксагань». Першим запровадив цю ініціативу Андрій Дюка, який наразі і є головним редактором альманаху. Він переконаний, що така ініціатива повинна об’єднати всіх, від 12-ти до 80-ти років. Мати спільну мірю, шукати натхнення разом – ось що змушує людей ставати трохи ближчими один до одного.

В першу чергу організатори конкурсу мріють, аби фестиваль “Мрія та реальність” зміг перетворитись не на одноразову акцію, а на постійний фестиваль, який проходитиме щороку. На ньому вони об’єднуватимуть тих, хто прагне сказати своє слово, бути почутим в різних жанрах мистецтва: літературі, живописі, театрі та інших. Проблема сучасного суспільства в тому, що ми всі слухаємо, проте чути не хочемо. Та й навіщо. Ми ж завжди можемо закритись в собі, проте в такій землі дуже важко вирости тому, хто освічуватиме нам дорогу до життя.

Як зазначив Андрій Дюка, в місті він отримав велику підтримку. Багато хто прагне допомагати з популяризацією та організацією конкурсу. Вчора, 18 лютого, відбулось святкове підбиття підсумків. Переможці вже встигли отримати свої нагоди. А багато хто отримав набагато більше. Адже для багатьох молодих авторів це стало справжнім бенефісом. Важливість цього конкурсу вимірюється в тому, що багато авторів представили свої робот перед багатотисячною публікою. За словами Олега Пономарьова, відомого поета і прозаїка, переможця і призера фестивалю у двох номінаціях, кожен виступ, перед такою аудиторією, він неначе перший. Тож звикнути до цього неможливо. Всі сподіваються, що ця ініціатива стане постійною. І подарує авторам можливість демонструвати свої навички на публіці. Адже будь-хто пише для того, аби бути почутим.

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео