Всеукраїнська профспілка юристів

На Донеччині судитимуть 3 учасників організованої злочинної групи, які збували незаконно виготовлені тютюнові вироби

На Донеччині судитимуть 3 учасників організованої злочинної групи, які збували незаконно виготовлені тютюнові вироби
11423 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури спрямовано до суду обвинувальний акт стосовно 3 мешканців м. Краматорська за фактом незаконного придбання, зберігання з метою збуту та збуту незаконно виготовлених тютюнових виробів, вчиненого у складі організованої групи (ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 204 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що з червня 2019 року по вересень 2020 року 39-річна жінка разом зі своїм чоловіком та рідною сестрою купували незаконно виготовлені тютюнові вироби різноманітних найменувань із підробленими марками акцизного податку та без них. У подальшому незаконні вироби правопорушники розповсюджували на території м. Краматорська.

Правоохоронцями проведено 4 контрольовані закупки тютюнових виробів, під час яких задокументовано злочинну діяльність осіб. Проведено санкціоновані обшуки за місцями реалізації та адресами мешкання фігурантів, у ході яких вилучено незаконно виготовлені цигарки на суму близько 100 тис грн та грошові кошти у розмірі 380 тис грн.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео