Всеукраїнська профспілка юристів

Готуємось до пляжного сезону без дієт

Готуємось до пляжного сезону без дієт
11600 ПЕРЕГЛЯДІВ
Лютий – це не лише останній місяць зими, а й початок планування літнього відпочинку. Звичайно, щоб мати чудовий вигляд після зимової сплячки люди сидять на різноманітних дієтах, які тільки знайдуться в Інтернеті. Дієтолог та блогерка Aleksa Svarovskyh каже, що в середньому люди, які слідують інтенсивним програмам по зниженню ваги, втрачають 10% своєї ваги тільки для того, щоб повернути дві третини цієї ваги вже протягом року, і майже все назад – протягом п’яти років. Кожен з нас, напевно, хоч раз намагався дотримуватися дієти, а через декілька днів опускали руки. Дієтолог каже, що бувають катастрофічні ситуації, коли людина стає залежна від дієт й тоді на допомогу приходять психологи й дієтологи, щоб врегулювати харчову поведінку людини, але найстрашнішим є результат дієт – анорексія. Вона може розвиватися стрімко, і як правило на психологічному рівні. Навіть люди зі світового шоу-бізнесу потрапляли до цієї пастки. Вікторія Бекхем розповіла, як була одержима власною зовнішністю, й навіть у спортивній залі постійно дивилася у дзеркало, щоб розгледіти своє друге підборіддя. Комплекси дизайнерки доводили її до параноїдального стану. Кіра Найтлі постійно заперечувала, що хворіла на анорексію, бувши вкрай худою. Вона поділилася згодом, що була невдоволена своїм обличчям й мала комплекси з якими боролася довго. Ви знали, що 6 травня відмічають день без дієт, де потрібно раз й назавжди полюбити себе, вдосконалювати своє тіло поступово, але назавжди. Aleksa Svarovskyh розробляє програми харчування та проводить марафони схуднення й добре знає, як їсти й при цьому худнути.
Чи можна при сурових дієтах займатися силовими навантаженнями в залі?
Краще не ризикувати, але якщо дієта у вас не переходить межі й сил на фізичні вправи вистачає, то можна. Часто дієти передбачають жорстке урізання вуглеводів, а саме вони є джерелом енергії для будь-якої активності. До того ж хороший результат у спортивній залі дієти можуть й не дати.
Яка була твоя історія схуднення?
Діло в тому, що я була худою з малку й не мала ніяких форм. Саме правильне харчування та «залізо» допомогли мені у вирішенні мого комплексу й тепер я маю тіло своєї мрії.
Чи вважаєш, що дієта – це всього лише «таргани у голові»?
Дієта – слово, яке б’є по свідомості й вже передбачає заборону. Зазвичай будь-яка заборона викликає протест у свідомості людини. В результаті виникають зриви та відчай. Потрібно знати міру у всьому й не заганяти себе у рамки, тому що тоді потрібно буде мати діло з психотерапевтом. Краще за все буде дослухатися до потреб свого організму.
Якщо дотримуватися дієти, то яка можливість позбутися «апельсинові корочки»?
Дієти можуть лише пошкодити й викликати гормональний дисбаланс, а від нього целюліт тільки збільшиться. Необхідно правильно харчуватися, тренуватися та бути здоровим, щоб целюліт поступово зникав. У більшості випадків помітний целюліт на тілі людини провокує проблема з організмом.
У чому відмінність дієти від правильного харчування, адже у двох варіантах є свої обмеження?
Дієта – це проміжок часу, коли ти їси певні продукти й рахуєш калорії. Зазвичай ці продути малокалорійні й не вуглеводні, тому енергії немає звідки братися, якщо сидіти на дієті довгий час. Правильне харчування – це стиль життя, свідомий вибір на користь здоров’я та гармонії між тілом та моральним станом. До того ж під час правильного харчування допускається куштувати те, що так хочеться, але в розумних кількостях.
Чи можеш собі дозволити щось шкідливе?
Тиждень харчуюсь супер чисто, і лише раз в тиждень можу дозволити собі посмакувати бургером або піцою. Таким чином я втамовую свої бажання й зберігаю свій емоційний стан.
Який підхід до харчування ти використовуєш?
Їм 4-5 разів на день, зранку вуглеводи й природний цукор, потім білкові приймання їжі. Не забуваю й про воду, на день п’ю 1,5 л води. Я намагаюсь не обробляти продукти й зовсім не їм напівфабрикати.
Що порадиш людям, які доводять себе до імпульсивного переїдання, морального й фізичного виснаження?
Шукати баланс, кайфувати від свого тіла й вдосконалюватись. Не женіть на максимумі, бо буде виснаження, яке за собою потягне стрес. Пам’ятайте, коли організм в стресі, то він нізащо не віддасть кілограми.

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео