Всеукраїнська профспілка юристів

Україна продовжує налагоджувати зв’язки із ЄС та НАТО! Які зустрічі планують провести з українськими урядовцями представники Комісії Євросоюзу та НАТО?

Україна продовжує налагоджувати зв’язки із ЄС та НАТО! Які зустрічі планують провести з українськими урядовцями представники Комісії Євросоюзу та НАТО?
24255 ПЕРЕГЛЯДІВ

Скоро відбудеться візит урядової делегації України до Брюсселя. Він проходитиме протягом 9-11 лютого. На цей час в Комісії ЄС та НАТО вже заплановано декілька зустрічей з представниками української влади. Наші делегати встигнуть зустрітись ще й з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом. Все це вже винесено на порядок денний усіх членів Європейської Комісії. З ним ви можете ознайомитись на їхньому офіційному сайті.

Першою відбудеться зустріч Дениса Шмигаля із генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом. Вони мають зустрітися одразу після прибуття української делегації до Брюсселя, 9 лютого.

Перед засіданням Ради асоціації Україна-ЄС, яке проходитиме 11 лютого, Франс Тіммерманс, який виконує роль президента Єврокомісії, має зустрітись із Денисом Шмигаленм, прем’єр-міністром України. Також він має зустрітись з Олівером Варгеї, європейським комісаром з питань європейської політики сусідства та переговорів з розширення.

В один день із цими зустрічами Януш Войцеховський, європейський комісар з питань сільського господарства, буде проводити онлайн-конференцію з Ігорем Петрашком, міністром розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України. Також під час зустрічі буде присутній Тарас Качка, торговий представник України. Все це відбуватиметься 10 лютого.

11 лютого, на Дениса Шмигаля чекатиме зустріч із Маргрет Вестагер, виконавчим віцепрезидентом з питань цифровізації Єврокомісії, та Марошем Шефчовичем, виконавчим віцепрезидентом з питань міжвідомчих відносин і прогнозів.

Під час цих зустрічей вони планують розглядати найважливіші питання, які стосуються співпраці України з НАТО та ЄС. Вони будуть також розв'язувати питання, які стосуються наслідків пандемії та шляхів її подолання. Про те, до якого висновку вони дійдуть Денис Шмигаль розповість після завершення всіх зустрічей 11 лютого. Проте українська делегація сподівається на позитивний результат. Тим паче, що Європейський Союз вже протягом довгого часу підтримує Україну в протидії російській агресії.

А наразі все ще триває розгляд справ стосовно блокування трьох каналів на території України. В ЄС переконані, що Президент вчинив законно, адже вони могли посприяти порушенню суверенітету держави, а це спричинить велику кількість проблем серед населення. Можна перемогти ворога, якого ми бачимо, а найважче перемогти того, хто завжди залишається непомітним. Тож чекаємо на результати переговорів.

Автор: redactor.newsukraine

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео