Всеукраїнська профспілка юристів

Співробітництво між Литвою, Польщею та Україною, як будуть співпрацювати міністри закордонних справ згідно з “Люблінським трикутником”?

Співробітництво між Литвою, Польщею та Україною, як будуть співпрацювати міністри закордонних справ згідно з “Люблінським трикутником”?
89096 ПЕРЕГЛЯДІВ

29 січня Габріелюс Ландсбергіс, Дмитро Кулеба і Збігнєв Рау провели спільне засідання у форматі “Люблінського трикутника”. Міністри закордонних справ Литви, Польщі та України розуміють, наскільки важливо нашим державам вести співпрацю та намагатись бути якомога ближчими одна до одної. Звісно, через пандемію COVID-19 довелось проводити зустріч у форматі онлайн-конференції, проте вона стала не менш продуктивною через це.

Як повідомив міністр закордонних справ України, в першу чергу на цьому засіданні вони обговорили сучасну ситуацію з вакциною у світі. Кожен представник зустрічі прекрасно розуміє, наскільки важливо наразі забезпечити кожну країну прозорим постачанням вакцини та всього необхідного для боротьби з пандемією, яка заполонила планету. В другу чергу вони обговорили питання, пов’язані з анексією Криму. Це не менш важливе питання, яке потребує негайного вирішення. Тож наші союзники намагатимуться сприяти розвиткові Кримської платформи з величезним ентузіазмом.

Також вони зазначили, що необхідно підтримувати та налагоджувати відносини з усіма нашими союзниками. Так, наприклад варто зараз налагодити стосунки з новим правлінням Сполучених Штатів Америки. Адже протягом досить довгого часу всі ці країни були союзниками, тож і тепер планують якомога тісніше співпрацювати між собою.

Також важливе слухання відбулось стосовно ситуації, яка склалась в Білорусі. Світлана Тихановська розповіла, що вона повністю підтримує місцеве населення в його прагненні ввести повну демократію та позбавитись від натиску Олександра Лукашенко. Вона досить часто виступає на міжнародних форумах і сподівається, що зможе захистити права свого народу. Білоруси вимагають чесного проведення виборів, які покажуть, чи дійсно Лукашенко обирають голосуванням, чи він просто вже багато років займає пост за власним бажанням.

І на завершення міністри закордонних справ обговорили ініціативи для майбутнього співробітництва між Литвою, Польщею та Україною, які існуватимуть у межах “Люблінського трикутника”. Наступну зустріч хоче взяти на себе Литва. Якщо ситуацію з пандемією все ж таки зможуть приборкати, то вони прагнуть провести засідання на власній території, аби мати змогу прийняти низку рішень для майбутньої співпраці в такому тріо.



Автор: redactor.newsukraine

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео