Всеукраїнська профспілка юристів

Привласнення чужого майна: як в Дніпрі будуть судити того, хто розпорядився державними ресурсами на власну користь?

Привласнення чужого майна: як в Дніпрі будуть судити того, хто розпорядився державними ресурсами на власну користь?
109069 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні стало відомо, що в Новомосковську судитимуть чоловіка, який привласнив собі все майно, яке виділили на будівництво казарми. У селищі міського типу Черкаське чоловік порушив умови домовленості, укладеної між підприємством та Східним територіальним квартирно-експлуатаційним управлінням.

Наразі проти нього порушено карну справу. До суду вже відправили акт, в якому зазначені всі деталі слідства. Тож тепер чоловіка судитимуть за ч. 4 ст. 191 КК України. Сюди входить перевищення службових обов’язків та привласнення чужого майна в особливо великих розмірах.

Як розповідають слідчі, те, що керівникові видали для відновлення казарм, він привласнив та розпорядився так, як йому було вигідно. Де наразі знаходяться всі матеріали, поки невідомо. І хто тепер відшкодовуватиме збитки, вирішить суд. Адже необхідно перш винести вирок, а потім вже дивитись, чи вистачить суми з конфіскації майна на повернення грошей за розкрадання матеріалів.

За останніми підрахунками держава втратила 276 тисяч гривень. Та досудове розслідування Слідче управління Головного управління Нацполіції в Дніпропетровській області вже завершило, тож тепер всі чекають на вирок суду.

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео