Всеукраїнська профспілка юристів

47 нових авто швидкої допомоги придбали на Дніпровщині!

47 нових авто швидкої допомоги придбали на Дніпровщині!
133071 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні Валентин Резниченко розповів, що для дніпровської області було закуплено 47 нових автівок швидкої допомоги. На них лікарі сільських лікарень тепер спокійно зможуть виїжджати на виклики до пацієнтів. Рішення профінансувати сферу медицини було прийняте завдяки тому, що в багатьох населених пунктах їх не змінювали роками, тож саме час це зробити. Коли якщо не під час пандемії найнеобхідніша швидка реакція лікарів?

Валентин Резниченко прокоментував те, що сталось так: «Сімейні лікарі – перші, до кого звертаємося, захворівши. Вони першими тримають «удар» і під час пандемії коронавірусу. Оглядають, консультують, направляють на необхідні аналізи. Надають допомогу всім членам сім'ї – від найменших до найстарших, – зазначив голова Дніпропетровської ОДА. – Транспорт, на якому дільничні лікарі можуть своєчасно дістатися до пацієнтів – життєва необхідність. Тому розширюємо автопарк амбулаторій. На цей раз – майже на півсотні машин».

Лікарі вдячні за такий подарунок на старий Новий рік. Адже раніше їм доводилось виїжджати на старих УАЗах, а тепер їх забезпечили французькими Peugeot Rifter. Вони набагато швидші, менші за габаритами та легші в керуванні. Через те, що Амбулаторному Центру, голова якого Інна Шарамок, доводиться обслуговувати цілий район, де мешкає багато літніх людей, ці шість нових автівок стануть дуже сильно у пригоді. Це полегшить та пришвидшить роботу медиків. І хто знає, скільки життів вони врятують завдяки швидкості. Тим паче, що багато із літніх мешканців району самі не в змозі приїхати до центру надання медичних послуг. Тому лікарів викликають частіше за все додому, і коли у вас 5 викликів і 3 машини, ви не знаєте, що вам робити. А завдяки цим амбулаторіям на колесах, людям не доведеться тепер навіть до лікарні їхати, аби здати аналізи.

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео