Всеукраїнська профспілка юристів

Немчінов: ціни на газ знизять, проте лише тимчасово!

Немчінов: ціни на газ знизять, проте лише тимчасово!
128151 ПЕРЕГЛЯДІВ

Протягом тижня по всій країні ми бачили багато протестувальників. Люди з Дніпровської, Харківської, Чернівецької, Полтавської та інших областей України виходили на протести проти підвищення цін на газ та його постачання, а також на електроенергію. Люди перекривали дороги та намагались зробити все, аби влада їх почула та припинила так різко підіймати тарифи на комунальні послуги.

Олег Немчінов прокоментував ситуацію, яка склалася в Україні та повідомив, що влада спромоглася знизити ціни на газ. Тепер ціна буде такою, як і була на початку. За його словами влада хоче, аби ринок газу був відкритим для громадян України. З’явився тимчасовий період, коли люди можуть закупити газ за старою ціною. Влада робить все можливе, аби підтримати мале та середнє підприємництво, медиків, креативні напрямки. А тепер настав час підтримати й громадян країни. Тож до завершення опалювального сезону ціни на газ залишатимуться такими самими, як і були, аби під час локдауна люди почували себе більш захищеними хоча б матеріально.

Він підкреслив, що дана постанова діятиме вже від лютого цього року. "Ми говоримо про те, що це (6,99 грн. за кубометр) об'єктивно найнижча ціна на ринку. Ми неодноразово комунікували, що "Нафтогаз", як державна компанія, під час підписання річного контракту може постачати газ взагалі за ціною нижче 5 грн., там 4,7 або 4,8". Проте наразі ми маємо ті ціни, які маємо.

Тож наразі влада обіцяє зробити все можливе, аби зробити комунальні платежі не такими високими, але в межах того, що їй доступно. Вони планують зробити субсидію на електроенергію вищою, аби якось компенсувати ті пільгові кіловати світла, які наразі скасували. Тож чекаємо на нову постанову Кабінету Міністрів України із гарними новинами для тих, хто постійно користувався пільгами на виплати.

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео