Всеукраїнська профспілка юристів

Нові дипломи про вищу освіту!

Нові дипломи про вищу освіту!
107872 ПЕРЕГЛЯДІВ

Студенти України відтепер мають змогу отримувати нові дипломи про вищу загальну освіту. Міністерство освіти і науки України впровадило нову форму документів, які повідомляють про вищу освіту студента та відповідні наукові ступені. Зокрема, це стосується дипломів бакалаврів та магістрів.

Сергій Шкарлет, міністр освіти і науки України, вже підписав відповідний наказ, і тим самим позбавив попередній, що був підписаний у 2015 році, чинності. Нові форми дипломів можна буде отримувати вже з 1 січня 2021 року.

Окрім цього, були встановлені нові форми для дипломів доктора мистецтв, доктора наук та доктора філософії, а також нові форми додатка до диплома європейського зразка.

Які ж саме зміни відбулися у дипломах студентів? Відтепер у документі молодшого бакалавра, бакалавра чи магістра, який видається випускникові-іноземцеві або особі без громадянства, буде додатково зазначатися рік вступу та повне найменування закладу освіти, до якого він/вона вступили на початку навчання в Україні. А також у дипломах молодшого спеціаліста та спеціаліста у графі “ступінь вищої освіти” буде написано освітньо-кваліфікаційний рівень. Не дивлячись на це у кожному дипломі має бути зазначене: найменування закладу вищої або передвищої освіти, що видав документ, найменування документа про здобуття вищої освіти, серія та реєстраційний номер диплома, що присвоюється під час проведення державної реєстрації в Єдиній державній електронній базі з питань освіти та дата його видачі, ім'я та прізвище студента, рік закінчення навчального закладу, назва освітньої програми, кваліфікація, що включає в себе інформацію про здобутий ступінь вищої освіти, спеціальність, предметну спеціальність або спеціалізацію. А також найменування органу, що акредитував освітню програму та найменування посади, підпис особи закладу вищої, фахової передвищої освіти.

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео