Всеукраїнська профспілка юристів

Європейські вимоги до правил харчування: як змінюватимуть дитяче харчування цього року?

Європейські вимоги до правил харчування: як змінюватимуть дитяче харчування цього року?
78162 ПЕРЕГЛЯДІВ

На офіційному сайті Верховної Ради України з’явився законопроєкт № 4554. В ньому зазначено, що необхідно внести зміни до деяких законодавчих актів України щодо приведення законодавства України у сфері дитячого харчування у відповідність до вимог законодавства ЄС.

Минулого року наша влада доклала велику кількість зусиль задля того аби розпочати реформи зі змін дитячого харчування у школах. А цього року вони вирішили змінити й дитяче харчування. Як зазначають самі депутати, востаннє до цього закону звертались ще у 2006 році. З того моменту не було внесено жодних змін. А пройшло 14 років. За цей час багато чого змінилось. З’явилось багато технік за допомогою яких ми можемо зробити харчування наших дітей набагато безпечнішим. Тим паче, що багато продуктів, які зазначено тим законом, вже не відповідають стандартам ЄС.

Тож наразі в нас в країні склалася така ситуація, що один із найважливіших харчових продуктів виготовляють неналежним чином. А діти – це наше майбутнє, і невже ми можемо дозволити собі надавати їм неякісні харчові продукти? Саме тому Верховна Рада України вирішила цього року розглянути законопроєкт, згідно з яким усі виробники дитячого харчування повинні будуть привести дитяче харчування до норм, які вказані у зборі законів Європейського Союзу. Цей закон направлений на покращення стану здоров’я наших дітей. Адже здоров’я варто берегти, поки ми ще молоді, бо потім буде пізно.

Нагадуємо, що наразі триває реформа харчування дітей у школах, аби ті мали змогу отримувати лише корисні білки та вуглеводи, без хімії, як у ковбасі, та без жодних домішок. Україна наразі може забезпечити себе корисними харчовими продуктами, які виросли на наших фермерських угіддях.

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео