Всеукраїнська профспілка юристів

“Досить підвищувати тарифи!” – під таким гаслом пройшов нещодавно протест на Харківщині

“Досить підвищувати тарифи!” – під таким гаслом пройшов нещодавно протест на Харківщині
105013 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ще нещодавно люди в Дніпрі та Маріуполі виходили на протест проти підвищення цін за електроенергію, як вже знову, але вже в Валках сорок осіб перекрили основну трасу сполучення. Вони виступали проти підвищення тарифів на газ. Адже взимку вони виросли майже вдвічі. А в багатьох людей опалення не централізоване, а газове. Переобладнати його вони не можуть, через те, що це надто дорого.

Жодних порушень під час проведення акції не було ні з боку населення, ні з боку поліції. Протест пройшов мирно, люди змогли висловити свою думку та голосно звернутись до влади, аби слова залишились почутими. Протест відбувався на трасі Київ – Харків – Довжанський у місті Валки 7 січня. 40 громадян спокійно вийшли на трасу та мирно протестували. Обійшлося без жертв. Тож акція пройшла вдало, люди сподіваються, що й не безрезультатно.

Аби все скінчилось мирно, влада направила 30 поліціянтів, які прослідкували за всім, що відбувалось. Сама акція проходила недовго, за годину люди мирно розійшлись. А протягом зазначеного часу рух траси довелось обмежити. Проте наразі рух вже відновлено, всі вільно пересуваються трасою.

В Харківській області це вже не перший випадок, адже ще нещодавно люди перекривали основну трасу сполучення Харкова з Києвом, аби показати владі, що населення проти такого різкого підвищення тарифів. Тим паче, що наразі триває опалювальний сезон, і такі суми сильно вдаряють по кишенях населення.

Наразі жодних коментарів стосовно цих мирних акцій немає, проте всі сподіваються, що влада їх почує, адже це лише мирні демонстрації, які мають показати владі сучасний стан комунальної системи. Адже зараз світло стало майже вдвічі дорожчим, через скасування пільгових ста кВт, а тепер ще й газ коштує набагато більше.

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео