Всеукраїнська профспілка юристів

Пільги скасували, а от чи перерахують субсидію? Які прогнози?

Пільги скасували, а от чи перерахують субсидію? Які прогнози?
114984 ПЕРЕГЛЯДІВ

Пенсіонерка Ніна економила на всьому, як могла, адже будь-якої пенсії в нашій країні в найкращому випадку вистачає на те, аби прожити місяць та при цьому придбати ліки й то не імпортні, а дешеві аналоги. Так, влада обіцяла підняти пенсії, проте це буде лише через місяці, а світло подорожчало вже зараз.

Раніше вона сплачувала за місяць по 0,9 к. за 100 кВ енергії. Економити доводилось на усьому, аби отримувати субсидію. Вона вмикала бойлер лише 2 рази на місяць, щоб помитись. Про використання електроприладів вже геть забула, адже мультиварку та чайник віддала дітям. Так із субсидією їй вистачало лише до наступної пенсії. Проте як тепер їй сплачувати комунальні послуги, якщо газ та світло стали набагато дорожчими? Пенсіонерка сподівається лише на перерахування субсидії.

Більшість мешканців її мікрорайону намагались вкладатись в ці пільгові 100 кіловатів. Так, це були 200 осіб із семисот, та переважно всі вони поодинокі. А ті, хто живуть із сім’ями взагалі не знають, що їм робити. Адже суми стануть у два рази більше.

Влада вказує, що цього місяця субсидію повністю перерахують. Олег Русін вказав: «Якщо ми очікуємо подорожчання послуги, ця інформація від надавачів послуг надійде в управління соціального захисту населення за відповідним домогосподарством і розмір субсидії буде перерахований без необхідності звернення представника домогосподарства».

Проте як надалі складатиметься ситуація поки невідомо. Влада обіцяла, що навесні вони знов перерахують електроенергію та провернуть тариф із пільговими 100 кіловатами. Але це очікуватиме нас лише в тому випадку, якщо ми зможемо владнати всі проблеми із постачальниками енергії. Адже вони також наразі переживають досить нелегкі часи.

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео