Всеукраїнська профспілка юристів

Справу закрито: Більше ніхто не звинуватить Україну у намаганнях втрутитись у результати виборів в США

Справу закрито: Більше ніхто не звинуватить Україну у намаганнях втрутитись у результати виборів в США
117432 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ще у 2018 році всіх облетіла звістка про початок розслідування стосовно втручання України у вибори США у 2016 році. Сьогодні Сергій Лещенко опублікував новину про те, що судову справу закрили, а з нас зняли всі обвинувачення. Верховний суд скасував вирок ОАС, який визнав Сергія Лещенка та Артема Ситника винними в незаконному розголошенні інформації про ексочільника передвиборчого штабу Дональда Трампа Пола Манафорта.

Розпочато цю справу було через заяву Розенблата. Він був переконаний, що політики розголосили інформацію, яка мала залишитися секретною. Їх звинуватили в цьому одразу після того, як розкрили всю “чорну бухгалтерію” Партії регіонів. Саме в ній і фігурувало прізвище Манафорта. Це під час нинішніх виборів намагалися використати деякі політичні партії США.

Проте суд розтрощив всі, нібито наявні докази провини Лещенка та Ситника. Розенблат заявляв, що Ситник працював на штаб кандидата у президенти від демократів Гілларі Клінтон. У підтвердження цієї інформації він надав суду запис телефонної розмови під час якої хтось розповідає про допомогу, яку надає Клінтон. Проте голос на записі схожий, а не ідентичний. Тож довести, що це був саме Ситник вкрай важко.

А сьогодні Верховний суд України у складі Мельник-Томенко Ж. М., Жук А. В., Мартинюк Н. М. закрив цю справу та визнав політиків невинними у тому, що відбувалось у 2016 році. Розенблату повністю відмовили в позові, без можливості подання апеляції. Тож тепер справа офіційно закрита.

Інавгурація нового президента США пройшла успішно. А Україна продовжує встановлювати тісні зв’язки зі Сполученими Штатами. Адже новий Президент ще не прилітав до України, проте нового посла Америки ми вже прийняли на своїх теренах.

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео