Всеукраїнська профспілка юристів

І знову карантин, і знову обмеження. Як відбуватиметься карантин на Дніпровщині?

І знову карантин, і знову обмеження. Як відбуватиметься карантин на Дніпровщині?
121085 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нещодавно в усіх регіонах Дніпра відбулось послаблення карантинних обмежень. Кількість тих, хто захворів збільшувалась не швидко, а виписували з лікарень багато тих, чий стан покращився. Тож влада вирішила звести карантинні обмеження до мінімуму.

Але сьогодні Дніпропетровська обласна рада повідомила, що з 8 по 25 січня в Дніпрі також відбудеться локдаун. Таке рішення було прийняте комісією з надзвичайних ситуацій. Крім того, вона рекомендує звести до мінімуму всю роботу в офісах та схожих закладах. По можливості рекомендовано перейти на дистанційну форму роботи всіх, хто має на це змогу.

Що буде заборонено на період посилення карантинних обмежень?

Ресторани, кафе, бари та всі заклади громадського харчування повинні будуть припинити обслуговувати клієнтів. Приготування їжі буде дозволене лише з доставленням додому чи продажем на виніс.

Торговельні та розважальні заклади також будуть зачинені на час локдауна. Також під цей пункт потрапило проведення будь-яких масових заходів. Жодних свят та відвідувань музею чи кіно не повинно проводитись.

Спортивні зали, фітнес та басейні повинні бути зачиненими, аби уникати скупчення людей.

Всі навчальні заклади, окрім дитсадків та закладів спеціальної освіти, мають проводити навчання дистанційно.

Ринок працюватиме лише з продовольчими продуктами. Всі інші товари можна буде замовляти через мережу.

Що працюватиме?

Продуктові магазини та супермаркети, аптеки, заправки, ветеринарні клініки, зоомагазини, фінансові установи, СТО. До салонів краси та перукарень можна буде сходити лише за попереднім записом, аби не створювати черг в залі очікування.

Ця постанова вже підписана, тож нам залишається підготуватись до початку локдауна та намагатись якомога більше часу проводити вдома.

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео