Всеукраїнська профспілка юристів

Від яскравої ялинки з цукерками до алкогольної коми. Чому для когось свята перетворюються на жах?

Від яскравої ялинки з цукерками до алкогольної коми. Чому для когось свята перетворюються на жах?
177079 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні лікарі звітували про те, як минули святкові дні. На жаль, жодних гарних новин. Адже багато для кого свята стали не просто новорічною казкою, а алкомарафоном. І в найкращому випадку все завершувалось просто головним болем чи слабкістю. А от багато для кого все скінчилось лікарняним ліжком.

Підбивши підсумки святкових чергувань лікарі сьогодні розповіли про жахливу статистику. Виявилось, що з 31 грудня по 4 січня швидка допомога виїжджала 600 разів. І це не враховуючи тих, хто приходив самостійно. Більшість викликів сталась через алкогольне та наркотичне отруєння. Якщо порівняти це з повсякденною статистикою, то за ці 5 днів викликів було у 1,5 раза більше.

Найгірше те, що більшість постраждалих – неповнолітні діти, яким подобається гратись у дорослих, і які, на жаль, зовсім не розуміють наслідків того, що роблять. Окрім того, що викликали швидку поміч додому, цього року людям у стані наркотичного сп’яніння, сталося ще дещо.

Небайдужі громадяни викликали лікарів хлопцю, який знепритомнів просто на вулиці. Скільки він пролежав на холодній землі, ніхто не знає. Але найгірше те, що хлопець впав в алкогольну кому. Лікарі вже довго намагалися вивести токсини з крові хлопця. Тож будемо сподіватися, що він буде в порядку.

Але це не єдиний випадок. В Кривому Розі нещодавно знайшли хлопчика, який просто впав на землю і невідомо скільки лежав на снігу. Він міг змерзнути на смерть, якби перехожі не викликали швидку.

Це прекрасно, що свята показали, скільки в нас небайдужих громадян, які завжди готові прийти на допомогу. Проте статистика показала й інші цифри. Та вони не вішають. В нас дуже великі показники отруєнь алкоголем. Лікарі закликають всіх бути обачними. Свята святами, але навіщо ж закінчувати їх в лікарні, якщо можна відпочити спокійно.

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео