Всеукраїнська профспілка юристів

Куди дніпряни подінуть новорічних красунь після свят?

Куди дніпряни подінуть новорічних красунь після свят?
127943 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ось і добігають кінця зимові свята. Новий рік вже позаду. Нам залишилось лише доїсти салати та знищити всі запаси мандарин, які лишились після свят. Скоро вже й Різдво, після якого настане час виносити з дому новорічні дерева. Проте не всі мешканці міста знають, як правильно це зробити. Тож зараз ми вам розповімо, куди подіти ялинку після свят.

Багато хто намагається викинути дерево з балкона, або спалити його. Проте цього не можна робити ні в якому разі. Адже за це передбачено покарання у вигляді штрафу. Таке ставлення до дерев заборонене Адміністративним кодексом України. Проте є три способи, як позбутися ялинки екологічним способом.

Перший і найпростіший – викинути дерево поряд зі смітником. Звідти служба ЖЕКу самостійно вивезе їх до заводів з перероблення деревини, або на сміттєзвалище. Або ви можете зробити це самостійно, привізши сухе дерево на один із полігонів для сміття чи сміттєспалювальний завод.

Другий спосіб – дочекатись, поки в Дніпрі знов почнуть працювати пункти, в яких приймають дерева. Там їх переробляють на тріску чи інші засоби, якими можна опалювати кілька закладів Дніпра. Крім того, з ялинок виходять просто неймовірні вироби та добрива для землі.

А третій варіант – використати дерево у власних цілях. Тобто з гілок можна зробити покриття для землі, аби вона не мерзла і була захищеною від різних впливів з атмосфери. Або її можна переробити на добрива та покрити ними землю для підігріву та захисту від бур’яну.

Тож не спішіть викидати новорічну красуню, бо вона може принести вам ще багато користі. Тим паче, що саме ці три варіанти є екологічними та підтвердженими законом України. А якщо вам не підійшов жоден з попередніх варіантів, то ви можете зробити з ялинки іграшки. Стовбур може стати чудовою підставкою, а гілочки – прекрасним доповненням до будь-якого декору.

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео