Всеукраїнська профспілка юристів

День народження провідника ОУН: як будуть відзначали День народження Бандери?

День народження провідника ОУН: як будуть відзначали День народження Бандери?
92148 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вже минуло 112 років з моменту народження Степана Андрійовича Бандери. Сьогодні ми знаємо його як відомого українського політичного діяча. Адже він був націоналістом, очільником ОУН та одним із найвідданіших борців за незалежність країни. Тож кожного року у цю пам’ятну дату його шанувальники проводять Смолоскипну ходу в місті Київ та ще деяких населених пунктах України.

Про це сьогодні повідомив Правий сектор, який щорічно проводить цей захід. Він відкритий та долучитись до нього може кожен охочій. Під час акції учасники несуть український прапор, смолоскипи та портрети цього відомого українського діяча. У Києві акція розпочнеться о 18.00 біля пам’ятника Тарасові Шевченку. Це місце символічне, адже поет також був одним із найзавзятіших борців за свободу. Хоча він і помер раніше, ніж скасували кріпосне право, проте він вніс вагомий внесок у розвиток суспільства.

На Львівщині воно вже відбулось о 13.00. Це було велике віче, на якому вшановували пам’ять національного героя з нагоди 112 років від дати його народження. Учасники спільно молились та підносили квіти до пам’ятника Бандери. Вони вважають, що він був провідником української нації у скрутні часи.

1 січня 1909 року в сім’ї греко-католиків народився видатний український політичний діяч. В 1928 він закінчив гімназію та переїхав до Львова, аби продовжувати навчання. Саме тоді його й став цікавити український націоналістичний рух. Тож вже 1929 року він вступає до ОУН, де й починає свій шлях.

Під час другої світової війни він намагався вести перемовини з Гітлером. Бандера хотів, аби українську державу визнали, проте замість цього його самого ув’язнили. В 1944-их роках його визволили, і він продовжував свою діяльність в ролі провідника ОУН. В 1959 році його вбив радянський агент. І лише у 2010 йому дали звання Героя України.


© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео