Всеукраїнська профспілка юристів

Розширення ринку продажу українських солодощів: ще 18 країн скуштують нашу гордість

Розширення ринку продажу українських солодощів: ще 18 країн скуштують нашу гордість
114679 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нещодавно ми поставили рекорд у транспортуванні цукрових буряків за кордон. А тепер Міністерство закордонних справ України вирішило порадувати нас ще однією гарною звісткою. Скоро наші шоколадки та цукерки будуть продаватись не лише в Україні та найближчих до нас країнах, а й далеко за межами.

Як виявилось, після чергового засідання, Міністерство закордонних справ вирішило допомогти Асоціації “Укркондпрому” з пошуком нових закордонних партнерів. На їхню думку, експорт солодощів може допомогти з налагодженням міжнародних зв’язків держави. Його здійснюватимуть разом із проєктом VTrade Confectionery Foods.

Фінансову підтримку надаватиме USAID. Їхня матеріальна допомога діятиме за програми “Конкурентоспроможна економіка України”. В першу чергу сумісними зусиллями вони хочуть розпочати домовлятись із країнами АСЕАН, тобто Філіппінами, Малайзією, Індонезією, Сінгапуром, Таїландом, Бруней-Даруссаламом, В’єтнамом, Лаосом, М’янмою, Камбоджею. Також домовлятись планують із вісьмома країнами затоки: Іраном, Оманом, Об’єднаними Арабськими Еміратами, Саудівською Аравією, Катаром, Бахрейном, Кувейтом, Іраком.

Чим завершиться цей сміливий крок МЗС України разом із “Укркондпромом”, проте вони сподіваються, що дипломатичні зв'язки, які ми вже маємо, допоможуть нам знайти нові ринки збуту, аби покращити стан економіки. Поки що судити рано, проте 28 українських підприємств вже готові експортувати свою продукцію. А це лише 85% промислових виробників солодощів України. Через певний час до експорту планують приєднати всі сто відсотків ринку. А тим паче, що нам є чим здивувати, наприклад, нашим новим попкорном!

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео