Всеукраїнська профспілка юристів

Повернення зірки українського футболу. Де тепер буде грати Артем Мілевський?

Повернення зірки українського футболу. Де тепер буде грати Артем Мілевський?
174669 ПЕРЕГЛЯДІВ

Артем Мілевський, зірка українського і закордонного футболу, вирішив повернутись після семи років участі у складі закордонних команд. Спочатку він грав за київське “Динамо”. Звідти і почалась його серйозна робота, як гравця. Він був серед топу лідерів київлян та зміг привести команду до перемоги на чемпіонаті, потім на кубку і три рази на суперкубку.

Через конфлікт із президентом клубу, Ігорем Суркісом Артем Мілевський у 2013 році пішов з “Динамо”. Найкращий бомбардир України за сім років встиг змінити багато футбольних команд: брестське "Динамо" на теренах Білорусі, в команді він був одним із найкращих футболістів та зміг виграти чемпіонат, кубок і суперкубки країни.
Ще колишній гравець київлян встиг пограти у Росії за "Тосно", у Румунії за "Конкордію", у Хорватії за "Спліт" та в Туреччині за "Газіантепсор".

Та довга футбольна кар’єра повернула українця до батьківщини. Він підписав контракт на півтори роки із клубом закарпатських митників. Тепер Артем Мілевський гратиме за клуб “Минай”, який цього року вийшов на прем’єр-лігу. В ній він посів почесне 11 місце.

Ідея створення клубу належить Костянтину Багрію разом з Євгеном Плавайком. Вони просто хотіли створити футбольну команду з працівників митниці, аби взяти участь у чемпіонаті Ужгорода з футболу. А обернулось це створенням справжньої професійної команди футболістів, які наразі можуть скласти конкуренцію 10 найсильнішим командам країни.

Клуб отримав таку назву на честь села в якому він проводить усі свої матчі, та звідки виступає більшість спонсорів “Минаю”. Які показники демонструватиме команда наступного року, ми ще побачимо. А поки що вітаємо із поверненням одного із найкращих бомбардирів країни до теренів України.

Не дивлячись на конфлікт, Артему Мілевському не хотілось повертатись, аби не складати конкуренцію рідному “Динамо”. Проте доля розпорядилась інакше.

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео