Всеукраїнська профспілка юристів

АРТпроєкт #ЗНАЙ_НАШИХ: Народний фольклорний ансамбль «Жива вода» імені Павла Бакланова

АРТпроєкт #ЗНАЙ_НАШИХ: Народний фольклорний ансамбль «Жива вода» імені Павла Бакланова
184489 ПЕРЕГЛЯДІВ

У 2000 році на базі філологічного факультету (нині – факультет філології та журналістики) Полтавського державного (нині – національного) педагогічного університету імені В. Г. Короленка був заснований фольклорний ансамбль «Жива вода». Ініціатором його створення стала тодішній декан факультету – кандидат філологічних наук, доцент Наталія Василівна Хоменко. Очолити новостворений мистецький колектив запросили талановитого музиканта, фольклориста, педагога, Заслуженого артиста України Павла Олексійовича Бакланова. Разом з дружиною він почав розвивати оригінальний художній студентський колектив. Нині діяльністю народного фольклорного ансамблю «Жива вода» керує заслужений діяч мистецтв України Лариса Миколаївна Бакланова.




У 2001 році роботу колективу було відзначено на Всеукраїнському рівні – ансамбль став лауреатом І фестивалю «Просвіта» у Києві. Протягом багатьох років колектив брав участь у виступах на міжнародних та всеукраїнських наукових конференціях, які проводилися в університеті, у концертах, святкових заходах на різних сценах міста (у тому числі в палаці дозвілля «Листопад» та в театрі імені М. В. Гоголя), а також був учасником свят в районах Полтавської області (Шишацький, Чорнухинський, Новосанжарський).

За вагомий внесок у розвиток українського національного музичного мистецтва управління культури Полтавської обласної державної адміністрації визнало ансамбль гідним звання «Народний самодіяльний колектив». У 2010 році з метою увічнення пам`яті П. О. Бакланова наказом ректора університету фольклорному ансамблеві «Жива вода» було присвоєно ім`я Павла Бакланова.




Народний фольклорний ансамбль «Жива вода» імені П. Бакланова – постійний учасник різноманітних регіональних, всеукраїнських та міжнародних мистецьких акцій. Концертні виступи колективу завше були окрасою творчих звітів майстрів мистецтв та кращих колективів художньої самодіяльності Полтавської області на сцені Національного палацу культури та мистецтв «Україна». У 2011 році колектив презентував народно-пісенні скарби Полтавщини на І Міжнародному фестивалі «Світовид» (м. Переяслав–Хмельницький).

За рекомендацією та під егідою Міністерства культури Республіки Білорусь, за підтримки Міністерства фонду культури, Гомельського обласного виконавчого комітету та відділу культури Октябрського районного виконавчого комітету, єдиним фольклорним колективом, який представляв Україну на VІІ Республіканському фестивалі фольклорного мистецтва «Берагіня», що проходив (з 21-го по 24-те червня 2012 року в смт. Октябрський), став Народний фольклорний ансамбль «Жива вода» імені П. Бакланова. Колектив було нагороджено дипломом лауреата І ступеня «За оригінальне відтворення музичної спадщини свого народу»




2013 році за активну концертну роботу учасники ансамблю «Жива вода» були нагороджені поїздкою в Крим, де провели дуже цікавий незабутній тиждень. У 2015 році колектив за підтримки Полтавської Державної адміністрації та Управління культури був делегований у Київ на Державне свято до 24-ї річниці Незалежності України, де взяв участь у святковій ході «Парад вишиванок» – від Контрактової площі через Андріївський узвіз до Софії Київської .

Народний фольклорний ансамбль «Жива вода» імені Павла Бакланова – незмінний учасник та лауреат міжвузівського фестивалю-конкурсу студентської творчості «Студентська весна» під егідоюДепартаменту освіти і науки Полтавської ОДА, Департаменту культури і туризму Полтавської ОДА, Управління у справах сім’ї молоді та спорту Полтавської ОДА.

Переглянути творчі надбання колективу можна за покликанням:

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео