Всеукраїнська профспілка юристів

Новий вид коронавірусу – першими жертвами стали британці

Новий вид коронавірусу – першими жертвами стали британці
192010 ПЕРЕГЛЯДІВ

Британська лабораторія Портон-Даун почала аналізувати новий штам коронавірусу та гучно заявляють, що він особливо небезпечний.

Лабораторні вчені одразу почали шукати новий спосіб боротьби з хворобою та з’ясувати, чому він так швидко поширюється та став головнішим за попередній тип.

Британці класифікували новий штам як третій рівень небезпеки (для хімічної зброї вважають четвертим рівнем). Майже два тижні можуть зайняти дослідження і невідомо, як швидко за цей час поширюватиметься вірус.

Спочатку цей вид виявили ще у вересні в Кенті (королівство Англії) але не звертали такої уваги – мутація вірусу є нормою в пандемічній умові у світі, але нещодавно майже 60% нових випадків спричинював сама цей вид коронавірусу.

Смертність від вірусу не має бути гіршою, ніж попередні зразки, не дивлячись на те, що від нього легко можна заразитись. Тести на ланцюгову реакцію навряд чи покажуть та виявлятимуть новий тип вірусу.

Люди з новим типом будуть більш заразні та без проблем стануть переносниками хвороби, ніж  самі хворітимуть.

Наші клітини природним шляхом намагаються бороти цю корону, з якими спільно працюють медичні препарати. Такі дії можуть створювати нові типи вірусу шляхом мутації та заражати ще більше людей, але це відбувається достатньо рідко.

Для боротьби з пандемією потрібно дотримуватись найпростіших правил безпеки, які врятують вам та вашим близьким гаманці та життя: мити з милом руки, вдягати маску в людних місцях та приміщеннях, обробляти руки та поверхні антисептиком та часто проводити вологі прибирання.

В Україні вакцинація розпочнеться на початку лютого, у квітні кількість спалахів має зменшитись – розповів Міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

За новинами здоров’я та пандемії слідкуйте на сайті, бережіть себе та рідних та будьте завжди проінформовані !!!

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео