Всеукраїнська профспілка юристів

На Донеччині прокуратура домоглася скасування виправдувального вироку для трьох осіб, які обвинувачуються у потрійному вбивстві, розбої та викраденні автомобіля

На Донеччині прокуратура домоглася скасування виправдувального вироку для трьох осіб, які обвинувачуються у потрійному вбивстві, розбої та викраденні автомобіля
53990 ПЕРЕГЛЯДІВ

За принципової позиції Донецької обласної прокуратури Донецький апеляційний суд скасував виправдувальний вирок 54-річному батьку та двом його синам 33 та 28 років, які обвинувачуються у ряді тяжких та особливо тяжких злочинів, зокрема вбивстві трьох осіб, розбої та викраденні транспортного засобу (п. п. 6, 12 ч. 2 ст. 115, п. п. 1, 9, 12, 13 ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 187, ч. 3 ст. 289, ч. 2 ст. 185, ч. 3 ст. 357, ч. 2 ст. 309 КК України), та направив справу на новий судовий розгляд до суду першої інстанції.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у вересні 2010 року троє чоловіків, перебуваючи поблизу с. Велика Новосілка, скоїли умисне вбивство знайомого, після чого заволоділи його майном та транспортним засобом.

Через деякий час, батько із синами прибули до с. Роздольне Великоновосілківського району, де вирішили вбити місцевого мешканця через неприязні стосунки. Побачивши, що чоловік та його співмешканка сіли до автомобіля, троє правопорушників почали рухатись за ними та скоїли навмисне зіткнення. У результаті аварії транспортний засіб перекинувся до кювету, а зловмисники здійснили постріли із гладкоствольної вогнепальної зброї у чоловіка та жінку, внаслідок чого останні померли на місці.

У жовтні 2018 року, незважаючи на повні та обґрунтовані доводи прокурора, Орджонікідзевський районний суд м. Маріуполя повністю виправдав трьох обвинувачених.

Категорично не погоджуючись із вказаним рішенням, Донецька обласна прокуратура подала касаційну скаргу. Колегією суддів Першої судової палати Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду у липні 2020 року постановлено ухвалу, якою задоволено касаційні скарги прокурорів, а кримінальне провадження спрямовано на новий апеляційний розгляд.

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео