Всеукраїнська профспілка юристів

Завтра вирішать, що буде відбуватись із НАЗК

Завтра вирішать, що буде відбуватись із НАЗК
194032 ПЕРЕГЛЯДІВ

Верховна Рада України все ще вагається над тим, що робити із НАЗК. Проте часу вже нема і якесь рішення потрібно прийняти. Завтра це питання винесуть на обговорення і вирішать, що робити.

Національне агентство з запобігання корупції вже давно зверталось до ВР із проханнями про доопрацювання законопроекту №4304 і вирішення "проблеми існування рішення Конституційного Суду", яке заблокувало роботу НАЗК.

Разумков підкреслив, що рішення буде прийняте завтра, проте на користь чого, ще невідомо. Але НАЗК засвідчує, що рішення Конституційного Суду від 27 жовтня 2020 року №13-р/2020 прибрало знакову частину українського антикорупційного законодавства. Зараз у Верховній Раді зареєстровано низку законопроектів, які направлено на вирішення кризи, яку це викликало. Проте чи впораються вони з нею так само легко, як і з іншими, поки що невідомо.

Проте якщо цю проблему не вирішити, то далі буде ціла низка проблем, які просто так вирішити буде неможливо. Якщо проблема залишиться, то дії норм антикорупційного законодавства у найкращому випадку матимуть лише тимчасовий ефект. А в нашій країні це і так одне із найслабших направлень.

Поки що ми не знаємо, яким буде рішення, проте сподіваємось, що рано чи пізно боротьба з корупцією буде займати значне місце в нашій політиці.НАЗК нарікає, що через те, що відбулось 27 жовтня, воно було змушене закрити 62 справи. Серед них справи: колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського; голови КС Олександра Тупицького; колишнього міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика; колишніх нардепів Олега Ляшка, Вадима Новинського, Олени Сотник, нардепів Нестора Шуфрича, Сергія Тарути та Антона Полякова.

Тож, напевне прийшов час зупинити це?

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео