Всеукраїнська профспілка юристів

Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону послідовно вживає заходів щодо викорінення обігу наркотичних засобів серед військовослужбовців

Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону послідовно вживає заходів щодо викорінення обігу наркотичних засобів серед військовослужбовців
213027 ПЕРЕГЛЯДІВ

   Так, за процесуального керівництва військової прокуратури Київського гарнізону Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону, слідчими ТУ ДБР, розташованого у м. Києві, за оперативного супроводу Департаменту військової контррозвідки Служби безпеки України задокументовано незаконну діяльність військовослужбовця Національної гвардії України.

   З вересня по грудень 2020 року комплексом гласних та негласних слідчих (розшукових) дій задокументовано систематичну реалізацію військовим медиком речовини, яка відповідно до висновків експертів є наркотичним засобом.

   Кошти за реалізацію наркотичного засобу сержант-наркоторговець отримував на власний картковий рахунок.

   10.12.2020 санінструктора роти оперативного призначення однієї з військових частин НГУ затримано після чергового збуту 20 грамів амфетаміну цивільній особі. У ході першочергових слідчих дій також виявлено та вилучено іншу психотропну речовину.



   Наразі правопорушнику готується повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України, а також клопотання про обрання запобіжного заходу.

   Санкцією ч. 2 ст. 307 КК України передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Cпеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

Теги: Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону,Військова прокуратура Київського гарнізону,затримано,амфетамін,військовослужбовець,НГУ,психотропна речовина,наркотична речовина

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео